Un tren Euromed amb 270 viatgers a bord va descarrilar ahir a la tarda a la sortida de l'estació de Mont-roig del Camp (Baix Camp), en xocar previsiblement contra una pedra de grans dimensions, sense que es produissin ferits, segons van informar a Efe fonts de Renfe. L'accident va ocórrer cap a les 17.38 hores i, en tractar-se d'un tram de via única, va estar afectant la línia de rodalia R-16 (Barcelona-Tortosa) i tot el corredor del mediterrani les hores següents.

Per això, la circulació de trens es va suspendre entre Mont-roig del Camp i l'Hospitalet de l'Infant i la Generalitat va activar en la seva fase de prealerta el pla d'emergències Ferrocat. La locomotora va sortir d'un dels eixos en topar amb una pedra de grans dimensions que hi havia a la via i, segons les primeres informacions, es descarta que es tracti d'un sabotatge. Un cop restablerta la circulació, es van començar a investigar les causes de l'accident, encara que tot apunta a una esllavissada per les fortes pluges de les últimes hores.

En les tasques d'emergència hi van participar quatre dotacions dels Bombers de la Generalitat i el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), que van ajudar a evacuar els passatgers i portar-los a un altre tren.