Assemblea general

La CUP es manté en empat tècnic entre el 'sí' i el 'no' a la investidura de Mas

L'opció de rebutjar una presidència de Mas i insistir en les negociacions obté el 49,7% dels vots i cal una tercera votació

27.12.2015 | 19:38
Una pintada a la pista d´atletisme de Sabadell.

La segona ronda de votació de l'assemblea de la CUP ha suposat un empat tècnic entre els favorables d'acceptar l'acord polític i investir Artur Mas com a president de la Generalitat, i els que ho rebutgen i volen esgotar la negociació per buscar una presidència de consens. Els del 'no' s'han imposat per un ajustat 49,7% (1.512 vots) als del 'sí' que, amb un 48,71%, han sumat 1.482 vots. Un resultat molt frec a frec que condueix ara l'assemblea dels cupaires a una tercera i última votació entre aquestes dues opcions, ja que el tercer escenari que hi havia en joc a la ronda de les 4 de la tarda -rebutjar l'acord polític però afavorir la investidura per evitar eleccions- ha quedat eliminada en obtenir només 28 vots, el 0,92%.

Amb crits d'independència i anticapitalistes, han entomat els resultats els més de 3.000 militants i simpatitzants de la CUP que es reuneixen aquest diumenge en assemblea a la pista coberta d'atletisme de Sabadell. Un resultat de la segona ronda que deixa en empat tècnic l'assemblea de la CUP i obliga a resoldre-ho en una tercera votació.

Han votat 3.042 persones a la segona ronda, la de les 4 de la tarda. El 49,70% dels vots s'ha decantat per l'escenari 2. Són 1.512 persones que han apostat per rebutjar el consell de presidència encapçalat per Artur Mas i per tant l'acord polític i esgotar així el termini de negociació per seguir buscant una presidència de consens amb Junts pel Sí. Els cupaires assumeixen amb aquesta opció que hi poden haver eleccions al març si no hi ha proposta alternativa a la presidència.

Més ajustat que mai, la votació ha deixat en segona posició l'escenari que accepta tant la proposta d'acord polític com acceptar també el consell de presidència encapçalat per Artur Mas. Aquesta opció ha obtingut 1.482 vots a favor, és a dir, el 48,71% dels vots. Entre les dues opcions, hi ha només 30 vots de diferència.

La tercera i última opció, que rebutjava l'acord polític però era partidària d'"afavorir" la investidura d'Artur Mas per evitar eleccions, ha convençut només 28 persones, que suposen el 0,92% dels vots. Hi ha hagut 6 nuls i 14 blancs.

Cap de les tres opcions ha obtingut el 50% dels suports –de fet, una s'ha quedat a tres dècimes- i per tant els cupaires han de tornar a votar en una última ronda per desempatar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema