La CUP decidirà sobre quatre escenaris, dos a favor i dos en contra d'investir Artur Mas

Es fan públiques les propostes que la formació traslladarà als seus militants en la seva assemblea del dia 27 de desembre

18.12.2015 | 06:30
Anna Gabriel durant la sevaintervenció a l´assemblea de la CUP a Manresa del mes passat.

La CUP decidirà en la seva assemblea nacional prevista per al dia 27 a Esparreguera entre quatre escenaris possibles, dos d'ells favorables d'investir president el candidat de Junts pel Sí (JxSí), Artur Mas, i els altres dos en contra encara que amb diversos matisos.

El sistema de votació pel qual ha optat el secretariat nacional de la CUP per decidir la postura final sobre la investidura i el nou Govern, segons fonts d'aquesta formació, és bastant complex i torna a situar la militància cupaire en la disjuntiva de triar entre quatre escenaris, tal com va ocórrer en l'anterior assemblea celebrada a Manresa.

Els quatre escenaris sobre els quals es pronunciaran els militants i simpatitzants de la CUP prèviament inscrits per assistir a l'assemblea d'Esparreguera són: una opció A, que seria acceptar la proposta d'acord polític amb l'objectiu d'avançar cap a la creació d'una 'república catalana' a partir d'un full de ruta de desconnexió institucional i de ruptura democràtica, un pla de xoc d'emergència social i un procés constituent popular i democràtic que permeti ampliar la base del procés i, en conseqüència, acceptar un Consell de Presidència encapçalat per Mas.

En una opció B, es rebutjaria el Consell de Presidència encapçalat per Mas i, per tant, la proposta d'acord polític, i esgotar el termini de negociació per a una presidència de consens amb pla de xoc, full de ruta per a la ruptura i procés constituent amb l'objectiu d'ampliar la base del procés de creació d'una República Catalana. I assumir anar a unes noves eleccions en el cas que JxSí no presenti una alternativa a la presidència.

L'opció C és rebutjar la proposta d'acord polític de pla de xoc, procés constituent, full de ruta per a la ruptura així com el Consell de Presidència. Afavorir la investidura d'Artur Mas amb l'objectiu d'evitar unes noves eleccions, desbloquejar la situació actual i continuar treballant per ampliar la base del procés i per a la creació d'una 'república catalana'.

L'opció D seria rebutjar el Consell de Presidència encapçalat per Artur Mas i, per tant, la proposta d'acord polític. Traslladar a JxSí la responsabilitat de buscar suports més enllà del grup parlamentari de la CUP a través la seva abstenció en el ple d'investidura. I en cas que JxSí no obtingués més suports, assumir anar a unes noves eleccions.

Procés d'eliminació

La proposta del secretariat preveu que en l'assemblea es vagin eliminant successivament els escenaris menys votats i, a més, es votaran individualment els quatre capítols que estan sent negociats amb JxSí encara que en aquest cas puntuant del 0 al 5 els acords assolits, i que són Pla de Xoc, Procés Constituent, Full de Ruta per a la desconnexió, i Estabilitat Parlamentària.

El sistema previst comporta que, en el cas que en l'última votació només quedin dos escenaris, guanyarà el que obtingui més vots, un cop descartats els nuls i els vots en blanc.

La CUP ja ha començat a enviar a la militància la documentació que conté l'explicació dels quatre escenaris i el desenvolupament de l'assemblea.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema