CDC i la CUP van protagonitzar dilluns a la nit una picabaralla a través de Twitter que va començar amb una piulada del compte oficial dels convergents on s´apuntava que "si finalment no s´investeix el president Mas, serà perquè la CUP compta amb el suport del PP, Ciutadans, el PSC, etcètera". L´esquerra independentista no va trigar a respondre. "A veure, a veure... Ens ho podeu tornar a explicar... Que la CUP té el suport de qui?", va apuntar primerament, i després va afegir: "El nivell de ´pressingCUP' està baixant perillosament". Els convergents van decidir esborrar la piulada i Oriol Junqueras, president d´ERC, ha intentat tancar la qüestió aquest matí defensant que l´acord és "possible i imprescindible".

Cap a les 23 hores, el compte de ´Convergents´ va fer una piulada recollint l´argument que havia utilitzat el candidat de Democràcia i Llibertat, Francesc Homs, en una entrevista a TV3 al matí. Homs havia apuntat que la CUP havia votat al costat de PPC, socialistes i Ciutadans en contra de la investidura de Mas, mentre que la frase que es va fer servir a Twitter anava més enllà i remarcava que si Artur Mas no era investit seria perquè l´esquerra independentista compta amb el suport d´aquests partits.

La reacció de la CUP no es va fer esperar i CDC va decidir esborrar la piulada. A això se li ha de sumar que justament dilluns es va publicar un article del conseller d´Economia, Andreu Mas-Colell, criticant els posicionaments de l´esquerra independentista. Homs també va fer declaracions força crítiques en la mateixa línia.

Els convergents ja van tenir una polèmica similar fa temps quan van escriure a les xarxes que "l´Espanya subsidiada viu a costa de la Catalunya productiva", una sentència que tenia el seu origen en unes declaracions de Jordi Turull.

Així les coses, el president i la secretària general d'ERC, Oriol Junqueras i Marta Rovira, han piulat aquest dimarts simultàniament per reivindicar la necessitat d'acord entre Junts Pel Sí i la CUP. "Un gran acord no només és possible, és imprescindible", ha escrit el número 1 dels republicans. "Ara és aquella hora que tenim un mandat democràtic, històric, a les nostres mans, i és ara que s'imposa la necessitat d'un acord!", ha dit Rovira.

Durant la roda de premsa d'aquest passat dilluns, el candidat d'ERC al 20-D, Gabriel Rufián, ja va demanar "calma, prudència, pragmatisme i generositat" a totes les parts implicades en les negociacions i fonts d'Esquerra van explicar que se sentien incòmodes amb els retrets mutus que públicament s'han llençat representants de CDC i la CUP.

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, es va expressar en una línia similar durant la inauguració de la setmana de la ciència a la cambra catalana. Ella va demanar "paciència" per aconseguir "l'acord més bo".