Serà aquest dilluns a la nit

Vaga a l'empresa de manteniment de Metro, FGC, ADIF i TRAM

Els sindicats de COMSA criden a repetir aturades els dies 9, 16 i 23 de novembre contra la decisió de l´empresa de prorrogar les condicions laborals sense acord amb la plantilla

02.11.2015 | 11:03

Els treballadors de l´empresa Comsa Sau -que s´encarreguen del manteniment ferroviari del Metro de Barcelona, ADIF, Ferrocarrils de la Generalitat i Tramvia de Barcelona- estan convocats a la vaga aquest dilluns 9 i també els propers 16 i 23 de novembre. Aquestes jornades de vaga seran de 22.00 a 24.00 hores (per al torn de manteniment d´ADIF i Tram) i de 23:40 a 1:40 de la matinada (per al torn de manteniment de Metro). El motiu de la vaga és mostrar el seu rebuig davant de la decisió de l´empresa per prorrogar les condicions laborals que afecten a la plantilla que presta els seus serveis al manteniment del metro sense comptar amb el seu consentiment.

El president del comitè d´empresa de Comsa-Sau, Manuel Lorenzo (UGT), ha declarat a l´ACN que s´espera que el seguiment de la convocatòria sigui del 100% dels treballadors, tot i que ha assegurat que l'aturada no afectarà als usuaris ja que el manteniment ferroviari es podrà realitzar durant la resta de la jornada laboral. Segons els sindicats que formen el comitè d´empresa, l´acord laboral deixa fora del conveni del sector a tots els afectats, un "fet que es tradueix en una reducció salarial entre 200 i 300 euros al mes i la perllongació de la jornada laboral un dia més a la setmana, el que suposarà uns 60.000 euros anuals per a la companyia".

Després de dies de negociació la mesa de diàleg ha acabat sense cap tipus d´acord i, per això, des del comitè d´empresa s´han convocat protestes davant de la seu de l´empresa, filial del grup Comsa Emte. Els treballadors ja es van concentrar dijous passat per protestar davant de les cotxeres de Can Boixeres del Metro (l´Hospitalet de Llobregat) per reclamar a la direcció de Comsa Emte que torni a asseure a la taula per negociar i que les condicions de tota la plantilla s´emmarquin en el conveni sectorial. La convocatòria de vaga per al proper mes es mantindrà si l´empresa no corregeix aquesta situació i si continua amb el seu propòsit de no complir el conveni del sector amb les persones afectades.

L´acord laboral que s´ha prorrogat es va signar a principis del 2012. Des de llavors, Comsa Emte ha reestructurat en varies ocasions la filial per adaptar el negoci a Espanya. Els sindicats convocants (UGT i CCOO) recorden que la plantilla ja ha patit l´aplicació de mesures al gener quan el grup va presentar un expedient de regulació de feina temporal per 465 treballadors d´una plantilla de 899 persones.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema