La nova cúpula directiva del Grup Planeta va reiterar que marxaria de Catalunya en cas d'independència, en la línia del que el mateix José Manuel Lara Bosch, mort al gener passat, havia manifestat. Així s'hi va referir el president del grup, José Creuheras, assegurant que, des del punt de vista empresarial, la "voluntat i posició és inequívoca". De la seva banda, José Lara García, fill petit de Lara Bosch i actual conseller delegat del grup, va recordar que el seu pare es va significar d'una manera "molt clara" sobre el procés català i va afegir que "no és qui" per rectificar el seu pare. "Crec que avui dia pensem exactament el mateix que el meu pare va dir el 2012", va especificar.

La tradicional roda de presentació prèvia al lliurament del Premi Planeta es va convertir en un sentit homenatge a José Manuel Lara Bosch, mort el 31 de gener passat, i en la qual va planar el procés català.

El fill de Lara Bosch va assegurar que arribava emocionat a la roda de premsa i amb el record de les polèmiques declaracions del seu pare l'any 2012, en les quals afirmava que en una Catalunya independent el grup Planeta marxaria. Preguntat sobre aquesta qüestió, el fill va assegurar que el seu pare es va significar políticament d'una manera "molt clara" i es va mostrar convençut que no era qui per rectificar el seu pare, afegint que el grup pensa "exactament el mateix" que la posició manifestada per l'anterior president.

"Demà tenim el sopar literari, era el seu dia, el més important de tot l'any. Segurament vindran altres persones, presidents, ministres, escriptors, empresaris, i jo vull pensar que el meu pare també hi serà, ell no s'ho podria perdre, per dir a tothom el que havia de fer", va precisar José Lara García. L'actual conseller delegat va afirmar que la "lliçó vital més gran" que va aprendre del seu pare és la manera com es va enfrontar al càncer mortal que li van diagnosticar l'any 2011. "S'hi va enfrontar amb enteresa, sense perdre l'esperit de construir i el caràcter emprenedor", va especificar.