El PSC va presentar una primera pinzellada de la precampanya i la campanya cap al 27-S amb el lema «Per una Catalunya millor en una Espanya diferent; tenim solucions», que acompanyarà la imatge del primer secretari, Miquel Iceta, als cartells. A partir d'aquest dimecres es difondran per les xarxes una vintena de càpsules de vídeo en què Iceta argumenta al voltant de l'encaix territorial i de l'eix social. Així, a tall d'exemple, n'han presentat un en què Iceta defensa la reforma federal de la Constitució espanyola i un segon que defensa l'estat del benestar per reduir les desigualtats. També faran circular una «guia del 27-S» en què situen cada formació respecte a la independència i les respostes i les solucions que hi ha «a l'embolic entre l'immobilisme de Rajoy i l'aventurisme de Mas».«En un moment en què uns s'amaguen o no hi ha programes electorals, o que es parla de programa de mínims, volem plantejar propostes clares i sense embuts per la nostra posició», va defensar Assumpta Escarp.

La presència del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, es preveu ara per ara intensa. Ja s'havia confirmat que el dirigent socialista seria a Catalunya almenys a l'enganxada de cartells i es preveia també el primer cap de setmana de la campanya. Els socialistes catalans, però, també treballen amb la previsió que el líder del PSOE participi en la tradicional Festa de la Rosa, el 20 de setembre -segon cap de setmana de la campanya electoral- i que assisteixi també a l'acte de tancament de campanya el divendres 25.

Escarp també va tenir paraules de condol i record per l'històric dirigent socialista basc, Txiki Benegas, que va morir ahir a 67 anys. «És de justícia parlar-ne com algú que més a treballar per la pau a Euskadi», també el diàleg i el socialisme a tot l'estat, va dir.