Podem, ICV i EUiA han rubricat el pacte per presentar-se conjuntament en les catalanes del 27-S sota el nom "Catalunya Sí que és Pot", plataforma que presentaran avyu mateix sense un cap de llista, un lloc ofert a l'històric activista Arcadi Oliveres i que això no obstant té "molts dubtes" d'acceptar.

Això últim ha motivat que Procés Constituent, moviment liderat per la monja Teresa Forcades i el propi Oliveres, no sigui en la presentació d'avui i han ajornat la seva decisió definitiva de si se sumen a una assemblea que celebrarà el pròxim 25 de juliol, segons fonts de la negociació. Procés Constituent va emetre ahir un breu comunicat en el qual afirma que s'han valorat en les assemblees "els preacords de la confluència per a les eleccions en el marc de les ?reu?nions amb ICV, EUiA i Podem".

En tot cas, el marc escollit per a la presentació de "Catalunya Sí que és Pot" és la Fàbrica Fabra i Coats i a l'acte hi aniran els màxims responsables i secretaris generals de cadascuna de les formacions: Gemma Ubasart (Podem), Joan Herrera i Dolors Camats (ICV) i Joan Josep Nuet (EUiA). També hi haurà els candidats de les diferents formacions, Joan Coscubiela (ICV) i Albano Dante Fachin (Podem).