L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha fet públic aquest divendres durant el ple municipal de l'Ajuntament un informe emès pel banc suís UBS que certifica que no té cap compte bancari a l'entitat en tot el país en què hi figuri com a titular. A més, en aquest certificat, l'entitat ha aclarit que el número de compte publicat pel diari 'El Mundo' no es correspon amb la seva codificació bancària. Tot insistint que "mai" ha tingut 13 milions d'euros, Trias ha demanat la dimissió del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, per haver "filtrat", ha dit, la informació falsa i "pressionat" perquè es publiqués. "És un atac a l'alcalde de Barcelona", ha exclamat Trias.

El banc suís UBS ha enviat aquest migdia una certificació, amb data de 31 d'octubre, que explicita que "als arxius de l'entitat no hi figura cap compte a nom de Xavier Trias Vidal de Llobatera, en qualitat de titular". La cerca es refereix als últims 10 anys, el màxim període permès segons el codi intern de conservació de dades. UBS també ha precisat que el número de relació bancària 7651162-3445.954 "no es correspon amb el format dels números de comptes bancaris d'UBS AG".

Trias, que ha llegit la carta traduïda durant el ple municipal de l'Ajuntament en resposta a un prec d'ICV-EUiA perquè aclarís les informacions aparegudes, ha anunciat que demanarà la dimissió del ministre de l'Interior, Jorge Fernández-Díaz. L'ha acusat d'haver "filtrat" la investigació i de "pressionar" els mitjans de comunicació perquè la publiquessin. L'alcalde ha assegurat que diversos periodistes així li han confirmat. "Ens ha trucat i ens ha dit: publiqueu això, podeu posar-vos-hi de peus, que és veritat", ha relatat el batlle. "És una vergonya el que [el ministre Fernández-Díaz] ha fet aquests dies", ha afegit.

El batlle barceloní considera que la situació és "molt greu". "No pot ser que aquest malson l'ajudin a fer persones amb una gran responsabilitat. Penso arribar fins al final", ha anunciat. De fet, Trias ha explicat que demanarà l'empara al Síndic de Greuges i a la Defensora del Poble perquè se sent "absolutament en dificultats" per defensar-se de les acusacions. A més, ha assegurat que no es tracta "d'una cosa de Xavier Trias, sinó que és un atac a l'alcalde de Barcelona".

Trias ha denunciat que les informacions periodístiques publicades pel rotatiu 'El Mundo' i les declaracions polítiques que ha suscitat durant els darrers dies, afecten "greument" la seva reputació personal. Trias ha remarcat que farà servir la "honestedat" per fer-hi front.

Trias ha aprofitat la seva intervenció al ple per reiterar que "mai" ha tingut 13 milions d'euros, ni tampoc cap compte corrent amb una suma de 200.000 euros. Per això, ha recordat que ha presentat una querella per injúries i calúmnies contra els periodistes signants de la notícia i la directora del diari 'El Mundo'.

L'alcalde ha volgut agrair la confiança feta per qui ha cregut en la seva paraula alhora que ha retret "falta d'escalf" als que l'han posada en dubte públicament. "Que la gent es cregui abans una notícia falsa d''El Mundo' que a mi em molesta extraordinàriament", ha reconegut.