El coordinador general de CDC, Josep Rull, ha apostat per "tornar a seure" tots els partits polítics amb la voluntat de "poder pactar-ho tot". En declaracions als mitjans després de l'acte de 'Ara és l'hora' a plaça Catalunya, Rull ha dit que cal escoltar l'apel·lació de la gent que s'ha manifestat aquest diumenge a favor de la unitat. "Hem de ser capaços de treballar plegat per fer-ho possible", ha declarat Rull en al·lusió als objectius marcats per l'ANC i Òmnium Cultural, que al seu parer són "unitat, urnes i independència". Ha afegit que per Convergència "no quedarà i no es trencarà aquesta unitat". A més, ha dit el seu partit "no posarà condicions prèvies" a aquesta cerca de la unitat.

"Hem de poder parlar", ha considerat Rull després de l'acte a Barcelona, on creu que la petició d'unitat ha estat clara per part de la ciutadania. Ha celebrat que la majoria de partits "s'han posicionat per l'èxit del 9-N" però ha considerat que això no és suficient i que s'ha de treballar "per poder ser-hi tots" i que ningú quedi "exclòs". "Volem seure sense cap premissa prèvia", ha afegit.

Ha dit que un cop es tingui aquesta unitat s'haurà de fixar un full de ruta, parlar sobre què s'espera del nou parlament i els terminis. Ara però, ha dit que CDC "no posarà condicions prèvies".

Sobre la possibilitat de plantejar una llista unitària, ha reiterat que per a CDC és "el millor instrument" i que seria la resposta a la petició d'unitat per part de la ciutadania. En tot cas, ha dit que no volen posar "cap condició" i ha afegit: "Hem de poder pactar-ho, pactar-ho tot i pactar-ho bé".

En tot cas però, ha demanat que ningú es "distregui" i que ara el principal objectiu és el 9-N. Ha dit que la consulta ha de servir "per demostrar que hi ha musculatura suficient per fer les passes posteriors".