La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha menystingut la concentració a la plaça de Catalunya organitzada per l'ANC i Òmnium Cultural per explicar el seu posicionament sobre el 9-N. "Els que es manifesten avui no representen a la majoria del poble de Catalunya perquè els catalans no volem organitzacions separatistes que no ens representen", ha assenyalat Sánchez-Camacho des de Sant Pere de Ribes (Garraf). "Catalunya necessita govern, prosperitat, que s'aprovin els pressupostos i que es resolguin els problemes dels catalans", ha continuat la presidenta del PPC, que ha acusat Mas de voler una "candidatura única tapadora" per així amagar "la corrupció i la incompetència del seu govern".

Segons Sánchez-Camacho, el president de la Generalitat està en un "carreró sense sortida". "Mas s'està envoltant de les líders de les entitats separatistes subvencionades ANC i Òmnium Cultural amb l'objectiu que liderin el nou partit del president", ha assegurat la presidenta del PPC, que considera que Mas només està intentant salvar-se políticament i no està pensant pas en el benestar de tots els catalans. "Per això ara la seva única obsessió passa per una llista tapadora amb un únic punt al programa electoral -la independència- perquè no hi ha programa, no té model econòmic i ja ningú es creu que pugui fer alguna cosa pels catalans", ha comentat Sánchez-Camacho.

"Mas es vol presentar a unes terceres eleccions en tan sols quatre anys quan el que hauria d'estar fent és aprovant uns pressupostos, prenent mesures per reduir l'atur, pagant les farmàcies i les residències d'avis i impulsant el progrés de Catalunya", ha enumerat la líder del PPC, que ha tornat a carregar contra una "inestabilitat política" que no mereixen els catalans. "Ni l'atur de 800.000 persones que tenen un Govern que no els ajuda a trobar oportunitats, amb una Catalunya arruïnada i endeutada i un president que no governa", ha puntualitzat Sánchez-Camacho, que ha reiterat que el proper 9-N no se celebrarà cap referèndum.

Por a represàlies pel 9-N

"Mas s'ha situat en la il·legalitat i ara vol fer un simulacre de referèndum sense cap garantia democràtica, que pot ser una enquesta massiva però no una votació legal", ha afirmat la presidenta del PPC, que ha exigit al Govern que no utilitzi de manera partidista ni coaccioni "a directors de col·legi i funcionaris públics per obrir els suposats col·legis electorals". "La gent està espantada a Catalunya, té por a represàlies i a quedar marcada per oposar-se a participar en aquest 9-N", ha finalitzat Sánchez-Camacho.