Protecció Civil de Catalunya (DGPC) ha advertit que no es pot descartar una "tendència creixent" de la magnitud dels sismes que s'estan produint els darrers dies al sud de les Terres de l'Ebre, tot i que no s'han assolit nivells d'intensitat susceptibles de produir danys. Segons un comunicat, els terratrèmols s'estan produint en una falla a l'interior del mar davant la costa de Castelló, fet que evitaria un sisme de gran magnitud, però admet que la zona és d'un "perill sísmic no menyspreable". En aquest sentit, Protecció Civil ha llençat un missatge de "tranquil·litat i de prudència" a la població i ha demanat als ciutadans que segueixin la informació facilitada per les autoritats.

Aquesta matinada els sismes, percebuts per la població, han arribat als 4,2 graus de l'escala de Richter i l'anterior fins als 3,9 graus. En aquest sentit, el telèfon 112 i les policies locals han rebut diverses trucades, tot i que no s'han produït danys personals ni materials.

L'activitat sísmica es va iniciar el passat 8 de setembre i des d'aleshores s'han produït 350 rèpliques. Protecció Civil, junt amb el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) està fent el seguiment de l'evolució d'aquesta sèrie de sismes.

La Generalitat de Catalunya, a través de Protecció Civil, disposa del Pla Especial d'Emegències Sísmiques de Catalunya (SISMICAT) per donar resposta ràpida i eficaç en cas que es produeixi un sisme important a qualsevol punt de Catalunya amb l'objectiu de minimitzar els possibles danys a persones, béns i medi ambient, i que permeti restablir els serveis bàsic per a la població en el menor temps possible. La sèrie sísmica produïda fins al moment no ha requerit l'activació d'aquest pla.

En cas de sisme important, Protecció Civil ha recordat que s'ha d'evitar sortir a l'exterior en els primers moments ja que es podrien despendre objectes de façanes o balcons i que cal situar-se al costat de parets mestres o sota objectes sòlids si el sisme sacseja l'habitatge.