L'ocupació turística entre Divendres Sant i Dilluns de Pasqua se situarà al voltant del 80%. Les destinacions preferides seran les de muntanya pel fet que la Setmana Santa d'enguany s'escaigui al mes de març i el bon estat de la neu dels últims dies. Des de sector consideren una ocupació "excel·lent" i un fet positiu que es mantinguin les xifres de l'any passat, tot i la crisi. Els càmpings tornaran a omplir la meitat de les places, però l'ocupació a les cases de colònies caurà fins al 60%. La patronal ho atribueix a les grans ofertes del sector coster i ho qualifiquen de "molt agressives".

A la demarcació de Barcelona esperen que les reserves d'última hora ajudin a millorar les previsions d'ocupació per aquestes vacances de Setmana Santa "que no són tant bones com haurien de ser". Així ho assegura Manel Casals, director general del Gremi d'Hotels de Barcelona. Segons Casals, entre les causes d'aquesta caiguda s'apunta la davallada del mercat intern, molt important en els darrers tres anys, i el fet que les vacances enguany se celebrin a finals de març. La costa del Maresme preveuen que aquesta Setmana Santa les xifres d'ocupació siguin molt similar a les de l'any passat.

Les comarques de Tarragona preveuen una ocupació lleugerament inferior a la Costa Daurada. La crisi econòmica, un any més, i també, en aquesta ocasió, l'avançament de la Setmana Santa evitaran que els hotels de la Costa Daurada puguin arribar als nivells d'ocupació de l'any anterior. L'Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda calcula que durant aquests dies, oscil·larà entre el 60 i el 65%. Els càmpings tornaran a omplir la meitat de les places.

Les comarques de Girona esperen aquesta Setmana Santa assolir ocupacions similars a les de l'any passat. Els hotelers gironines preveuen mantenir els índexs d'ocupació de la Setmana Santa passada. Segons les dades de la Federació d'Hostaleria de les comarques gironines, les ocupacions més altes es donaran a Ripollès i Cerdanya i també a la Selva litoral. Des de la federació consideren que és un fet positiu que, malgrat la crisi, es mantinguin les xifres de l'any passat.

Finalment, les comarques de Lleida encaren les vacances de Setmana Santa amb bones expectatives d'ocupació turística, que es podria situar entorn del 80% entre Divendres Sant i Dilluns de Pasqua a les zones turístiques i pròximes a estacions d'esquí, segons les previsions del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. El director de l'estació d'esquí Port del Comte, Albert Estella, ha explicat que espera una "bona afluència" d'esquiadors, ja que "estem tenint la millor temporada dels últims tres anys".