Mesura de protesta

El personal dels hospitals es tanca contra les retallades

Tallers, xerrades, debats i assembles serviran per analitzar la situació de la sanitat pública

20.03.2013 | 14:43
Personal sanitari al vestíbul de l´Hospital Vall d´Hebron
Personal sanitari al vestíbul de l´Hospital Vall d´Hebron

Els treballadors de diversos hospitals públics catalans faran aquest dimarts una tancada per protestar en contra de les retallades. Aquesta iniciativa està impulsada per al Coordinadora Laboral de Centres Sanitaris, que el passat dimecres van entregar al Parlament 73.000 signatures per posar de manifest el descontentament dels usuaris i professionals amb les reduccions pressupostàries que els afecten. En la jornada d'aquest dimarts s'han sumat a la protesta l'Hospital Vall d'Hebron i Sant Pau de Barcelona, Bellvitge de L'Hospitalet, Germans Trias i Pujol de Badalona i Moisès Broggi de Sant Joan Despí. Tallers, xerrades, debats i assembles serviran per analitzar la situació de la sanitat pública.

Als centres de Bellvitge, Can Ruti, Moisès Brogi i Vall d'Hebron la tancada s'iniciarà a les 8 del matí i durarà fins a la mitjanit. En molts casos es farà primer una concentració per deixar palès el seu malestar i en el cas de Bellvitge s'hi sumaran els companys de l'Hospital General de l'Hospitalet i del Sociosanitari de la mateixa ciutat, tots ells del Consorci Sanitari Integral.

A l'Hospital de Sant Pau en canvi, on ja hi ha una tancada des de fa mesos, els treballadors faran "una vetlla per la mort de la sanitat pública" al vestíbul del centre des de les 17 hores de dimarts a les 8 hores de dimecres. El mateix dimecres, els treballadors de la sanitat pública s'uniran a la concentració convocada pels treballadors públics a la plaça Sant Jaume de Barcelona.

D'aquesta manera, la plataforma pretén posar de manifest el descontentament dels usuaris i professionals de la sanitat pública amb la reducció del pressupost en sanitat i en contra de que es tornin a produir retallades.

Enllaços recomanats: Premis cinema