La Fiscalia Anticorrupció investiga no només la presumpta escolta il·legal del dinar que van compartir la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, i una ex-xicota de Jordi Pujol Ferrussola, sinó també la seva possible posterior comercialització i difusió. Així ho van assenyalar fonts judicials, després de la declaració com a testimoni de Sánchez-Camacho i de María Victoria Álvarez, exparella de Jordi Pujol fill, davant del jutge instrucció de Barcelona que investiga la denúncia que va presentar el PPC per la suposada escolta il·legal de la qual totes dues van ser víctimes al restaurant La Camarga de Barcelona. Arran d'aquesta denúncia, presentada davant la Policia Nacional, van ser detinguts el propietari i tres extreballadors de l'agència de detectius Método 3, que es va encarregar de realitzar la gravació de la conversa que la líder del PPC i Álvarez van mantenir en el seu dinar al restaurant La Camarga.

Els fiscals Anticorrupció Emilio Sánchez-Ulled i Fernando Bermejo van interrogar les dues testimonis, que també van ser acceptades com a perjudicades en la causa, sobre la circumstàncies de la cita al restaurant i sobre el moment en el qual van tenir constància de què havien estat gravades il·legalment. L'exparella de Jordi Pujol va explicar que va saber que la seva conversa s'havia gravat per un periodista que li va trucar per advertir-la que havia tingut accés a aquell enregistrament i que es va limitar a dir-li que se l'havia "trobat". De fet, segons van apuntar fonts judicials, la Fiscalia no només investiga Método 3 per la presumpta gravació il·legal de la conversa -especialment qui va ordenar que es fes- sinó també per suposada comercialització i difusió posterior de la gravació de la conversa obtinguda de forma irregular. Els dos fets constituirien diferents delictes: un, derivat de l'escolta il·legal, encaixaria amb revelació de secrets -castigat amb penes de fins a quatre anys de presó-, i l'altre seria el de descobriment de secrets aliens, penat amb fins a tres anys de presó, han assenyalat les mateixes fonts.

De fet, en declaracions a la premsa a la sortida del jutjat, Alícia Sánchez-Camacho va afirmar que la seva formació seguirà actuant perquè s'aclareixin uns fets tan greus com són la "venda i difusió d'informació d'una conversa privada gravada de forma il·legal". En la seva declaració davant del jutge, les dues testimonis van reconèixer les seves veus en un fragment de la declaració que se'ls va reproduir i van acceptar l'oferiment d'accions legals com a perjudicades que els va plantejar el magistrat. En el seu interrogatori, es va preguntar a més a Sánchez-Camacho i a Victoria Álvarez sobre les circumstàncies en què es va programar el dinar que totes dues van mantenir a La Camarga i sobre les persones que coneixien la cita, atès que segons la versió exculpatòria dels detectius imputats, la gravació va ser encarregada per una persona de l'"entorn" de la líder popular amb el seu coneixement. En aquest sentit, María Victoria Álvarez va declarar que va concertar el dinar a La Camarga amb Alícia Sánchez-Camacho dos dies abans de la cita, que va tenir lloc al juliol de 2010, i va recalcar que no va esmentar a ningú aquesta reunió. A més de les dues perjudicades, ahir va declarar com a testimoni davant del jutge, que manté el secret de sumari de la causa, la secretària personal del propietari de Método 3, Francisco Marco.