El president de la Generalitat, Artur Mas, ha desconvocat finalment la cimera econòmica i social prevista per a demà al constatar que no servirà per aconseguir pactes contra la crisi. Mas ho va anunciar en una conversa informal amb periodistes als passadissos del Parlament, en el transcurs de la qual va afirmar que, en un futur, si es donen les condicions tornarà a convocar la reunió. El president català va prendre la decisió després de parlar amb el primer secretari del PSC, Pere Navarro, que va ser qui va proposar la reunió durant l'última campanya electoral, i aquest li va transmetre que estava d'acord a desconvocar-la.

Abans de comunicar-ho públicament, el president de la Generalitat també es va veure pels passadissos de la cambra catalana amb el president d'ERC, Oriol Junqueras. El president de la Generalitat desconvoca la reunió perquè, segons va dir, no veia possible que es pugui arribar "a acords de fons i transversals" i tem que es converteixi en un motiu de picabaralla entre els partits i l'executiu català. Mas va remarcar que la reunió, proposada per Navarro, no havia quedat ni anul·lada ni ajornada, sinó simplement desconvocada, deixant així oberta la possibilitat de tornar-la a organitzar però sense un compromís.

Les reaccions

E portaveu del grup parlamentari del PSC, Maurici Lucena, va dir que el seu partit estava "decebut" davant un Govern de CiU que no comptava, segons la seva opinió, "amb la confiança de la resta de partits", a tenor de l'escepticisme i malestar que havia mostrat l'oposició durant l'última setmana sobre la cimera. "Tenim noves informacions sobre la flexibilització del dèficit, sabíem que alguns partits ni volien anar a la cimera ni estaven disposats a arribar a acords, i a més el Govern es planteja ajornar uns pressupostos 'sine die', és clar que així no és la millor manera de fer una cimera", va dir Lucena.

D'una altra banda, el president de Ciutadans, Albert Rivera, va concloure que "allò que comença malament, acaba malament" ja que, segons el seu parer, no tenia sentit una cimera econòmica sense tenir abans sobre la taula els Pressupostos de 2013. La cimera econòmica i social havia rebut dures crítiques de l'oposició per l'absència de sindicats i patronals, que al seu torn van expressar cert malestar després que el president de la Generalitat digués que havien declinat assistir quan, segons la seva versió, mai havien estat convidats.