El president de la Generalitat, Artur Mas, va obrir la porta a suspendre la cimera econòmica convocada per a aquest dissabte davant les dures crítiques que va rebre per part de l'oposició atès que a la reunió no hi assistiran ni la patronal ni els sindicats. "Si no ha d'anar bé, i jo en tinc constància, la suspendré. Si volen enfonsar les coses i espatllar-les... la cimera no me l'he inventada jo, la va demanar -Pere- Navarro (PSC), tinc plena consciència de per a què ha de servir; si no volem ser responsables, no fa falta fer la cimera", va dir Mas durant la sessió de control al Parlament.

Mas va respondre així la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, que el va invitar a suspendre una cimera econòmica que va titllar de "reunió publicitària", després que el líder d'ICV-EUiA, Joan Herrera, hagués demanat a Mas que ajornés la trobda fins que el Govern presenti els Pressupostos de 2013. Davant d'aquestes crítiques, Mas va explicar que els agents socials van declinar la invitació a la cimera perquè "prefereixen tenir relació directa amb el Govern, ja que recorden la de 2011 -també sota el seu govern- i no la volen repetir".

El PPC i ICV-EUiA van traslladar així a la sessió de control el malestar i escepticisme que hi ha entre la majoria l'oposició davant la cimera econòmica convocada en principi per a aquest dissabte al Palau de Pedralbes de Barcelona, a la qual assistiran el Govern i els partits, però no els agents socials. Aquesta cimera l'ha convocada Mas a petició durant la campanya del líder del PSC, Pere Navarro, després que l'oposició hagi retret a Mas en repetides ocasions l'incompliment dels acords segellats en una trobada similar celebrada el 2011, a la qual sí que van assistir els agents socials.

El malestar dels partits de l'oposició davant la cimera econòmica respon també que el Govern l'ha convocada abans de tenir elaborats els Pressupostos de 2013, motiu pel qual s'han repetit durant aquesta setmana les peticions que s'ajorni o fins i tot se suspengui la reunió, cosa que Mas estudiarà si intueix que la trobada no serà útil.

Els sindicats UGT i CCOO de Catalunya i les patronals Foment i Pimec van precisar que el Govern no s'havia dirigit a ells per invitar-los a participar en la cimera econòmica. Els dos sindicats van sortir així al pas de les afirmacions fetes pel president de la Generalitat, Artur Mas que va explicar que els agents socials van declinar la invitació a la cimera. Fonts d'aquests agents socials van assegurar que des d'un primer moment van pensar que la cita de dissabte tenia un caràcter eminentment polític.