La portaveu d'ERC, Anna Simó, va demanar a la líder del PPC, Alicia Sánchez-Camacho, que "deixi de fer el ridícul" en el cas de l'espionatge polític, i que "no creï recels" sobre les institucions catalanes, "una vegada l'han agafat in fraganti en un embull del qual ella mateixa no sap com sortir". Segons Simó, "si hi ha un ús partidista de les institucions és el que s'està efectuant de la Policia Nacional, perquè què feien els seus agents seguint una periodista o el director dels Mossos d'Esquadra?", es va preguntar la portaveu d'ERC.

Més reaccions

Per la seva banda, el primer secretari del PSC, Pere Navarro, no va voler valorar les crítiques que la líder del PPC havia fet al PSC pel que ella considera manca de suport dels socialistes amb tot el que ha succeït al voltant dels espionatges, però sí que va afirmar que darrerament veu Sánchez-Camacho "molt nerviosa i desorientada". A més, va assegurar que els "despropòsits i desqualificacions" de la presidenta del PPC responen a una manera de fer política que ell no comparteix. Més enllà d'això, el líder dels socialistes catalans va reiterar la seva confiança i suport al cos dels Mossos d'Esquadra, i va demanar celeritat a la justícia a l'hora d'investigar el cas dels espionatges, que va comparar amb un "vodevil".

Per la seva banda, la portaveu d'Iniciativa, Laia Ortiz, va criticar a la presidenta del PPC, Alicia Sánchez-Camacho, per "fer bullir l'olla" amb el tema dels escortes amb la finalitat de "tapar les vergonyes" del PP en qüestions com el Cas Bárcenas o per desviar l'atenció sobre perquè la líder popular no va denunciar en el seu moment que havia estat espiada. Ortiz va afegir que el director dels Mossos d'Esquadra, Manel Prat, hauria d'haver dimitit anteriorment per la polèmica del desallotjament d'acampats de la plaça de Catalunya, al maig del 2011, o per l'afer de les pilotes de goma.

El president de Ciutadans (C's), Albert Rivera, va deplorar que la líder del PPC, Alicia Sánchez-Camacho, "esquitxi" els Mossos d'Esquadra amb "sospites", i li va replicar que el "problema" són els "comportaments mafiosos d'alguns polítics" i no aquest cos policial. En roda de premsa, Rivera va qualificar de "molt greu" i de "falta de respecte" cap als Mossos d'Esquadra la decisió de Sánchez-Camacho de prescindir de la protecció d'agents del cos de la policia catalana. Rivera va opinar que la líder del PPC vol "autoprotegir-se" esquitxant amb "sospites" els Mossos d'Esquadra quan, va dir, el problema no són els policies, sinó els "comportaments mafiosos d'alguns polítics que es dediquen a espiar" i els "polítics i partits que compren informes d'espionatge".