El president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Miguel Ángel Gimeno, va considerar ahir que no cal crear un òrgan de relació interposat entre Mossos i Justícia, tot i que respecta el projecte del conseller d'Interior, Felip Puig, per crear-lo.

"Els que són responsables de cossos i forces de seguretat han de fer la seva funció i nosaltres farem la nostra. No és un problema de cortesia, no és un problema de satisfacció, és un problema que senzillament cadascú faci la seva feina", va assenyalar ahir després de presidir la reunió de la sala de govern del TSJC a Lleida.

Va remarcar que ell mai havia vist que hi hagués problemes entre l'administració de justícia i els cossos i forces de seguretat amb caràcter general, i va afegir que sempre havien funcionat de manera coordinada i que quan havia sorgit un incident l'havien intentat arreglar de la millor manera possible.

"En tot cas, benvingut sigui, si els responsables de seguretat creuen que és necessari establir una institució determinada que ho facin", va afirmar abans d'asseverar que els òrgans judicials són responsables de la justícia i, en aquest sentit, va reiterar que els cossos i les forces de seguretat quan actuen com a policia judicial estan sota les ordres del jutge.

Debat tancat

"Tampoc s'han de crear més òrgans interposats per arreglar aquesta situació, senzillament el jutge dóna les ordres i l'agent de policia judicial compleix les ordres que dóna el jutge, aquí s'acaba. No hi ha d'haver més debat, no és un problema", va dir.

Gimeno es va manifestar així setmanes després que la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya qualifiqués d'"abús" l'operació policial a la Ciutat de la Justícia de Barcelona per detenir sis indignats que havien acudit voluntàriament a declarar.