La C-16 ha concentrat aquest matí fins a 25 quilòmetres de circulació amb retencions a l'alçada de Cercs (Berguedà) en direcció sud. Aquestes cues han estat les primeres de l'operació tornada del Pont de Tots Sants i han començat a les 13.23 hores, tot i que una hora més tard s'han reduït fins a 14 quilòmetres, segons ha informat a l'ACN el Servei Català de Trànsit (SCT).

Un altre punt on ja s'han registrat retencions és la C-14 a Peramola (Alt Urgell), on s'han sumat dos quilòmetres de cues. A banda d'aquests dos fets, la circulació és bona a la resta de la xarxa viària catalana.

D'altra banda, la circulació també ha estat complicada a la sortida de Montjuïc i Passeig de Can Tunis de la Ronda Litoral (B-10) per l'aglomeració de gent que volia accedir al cementiri de Montjuïc.

Aquesta tarda nit, les vies on es preveu que es concentrin els problemes de trànsit són la C-16 entre el Túnel del Cadí i Berga, la C-14 a Organyà, l'A2 entre el Bruc i Esparreguera, la C-55 al seu pas per Manresa i l'AP7 als peatges de la Roca i Martorell.

De la seva banda, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) informa de nuclis de tempesta aquesta tarda que podrien descarregar amb forta intensitat entre les comarques del Bages i l'Anoia, i també al Baix Llobregat i al Vallès Occidental.

Protecció Civil i el Servei Català de Trànsit han alertat dimarts de la presència de pluges intenses en algunes comarques aquest dimarts coincidint amb la tornada del pont de Tots Sants. És per això que demanen especial precaució als conductors sobretot en trajectes curts per vies secundàires i a prop de lleres i rieres.

Segons ha informat el Servei Meteorològic, s'observen nuclis de tempesta que descarreguen amb forta intensitat entre les comarques del Bages i l'Anoia, on es podria superar una intensitat de pluja superior als 20 mm en 30 minuts. Els ruixats i les tronades podrien continuar afectant aquestes comarques i estendre's aquesta mateixa tarda fins al Baix Llobregat i al Vallès Occidental. D'altra banda, també s'observen nuclis de tempesta al Vallès Oriental, al sud del Segrià i al Priorat.