L'exlíder de CCOO de Catalunya Joan Coscubiela s'ha postulat aquest dimecres com a candidat d'ICV a les eleccions generals, pel que està obert a disputar la candidatura a unes eleccions primàries si algú més aspira a encapçalar la llista.

Ho ha anunciat durant un acte al centre cívic barceloní de la Barceloneta - barri on va néixer - al costat de dirigents d'Iniciativa, inclosa Dolors Camats, que ha sonat com a candidata ecosocialista al Congrés.

Joan Coscubiela Conesa (Barcelona, 1954) és professor associat del Departament de Dret Privat de l'escola de negocis Esade, i va liderar CCOO a Catalunya entre 1995 i 2008, i l'any següent va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat.

L'exdirigent sindical afirma que ha decidit personalment presentar-se com a candidat, però també després de reflexionar amb dirigents d'Iniciativa sobre el futur de l'esquerra.

Segons ha dit, l'esquerra ha de plantar cara políticament davant la crisi, ja que la pròxima legislatura serà "molt important" perquè es decidirà com sortir de la crisi i el tipus de societat que quedarà.