L'organització antirepressiva Alerta Solidària, l'organització juvenil Maulets i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) han condemnat la 'persecució' d'Eudald Calvo, detingut aquest dimarts pels delictes d'associació il·lícita, danys i desordres púbics i per una falta de lesions. Malgrat que la detenció s'ha produït arran d'uns incidents als Ferrocarrils de la Generalitat ocorreguts el mes de febrer passat a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), les organitzacions consideren que amb aquesta detenció es pretén 'perseguir l'independentisme'.

En un manifest titulat 'Prou persecució a l'independentisme: Eudald llibertat!', Alerta Solidària, Maulets i el SEPC condemnen la detenció de Calvo, que passarà a disposició judicial aquest dimecres al matí. Pels signants, 'som davant la maquinària repressiva de l'Estat que actua contra aquelles persones que poden suposar un perill per a la seva estabilitat'. Malgra tot, adverteixen que això 'no ha pogut frenar mai les ànsies i esforços de llibertat del nostre poble'.

Les organtizacions consideren que Calvo ha estat detingut per la seva militància 'en defensa de la Universitat Pública, lluita a la qual ha dedicat bona part de la seva vida els darrers anys, a la Universitat Autònoma i arreu dels Països Catalans'. Segons han informat els Mossos a l'ACN, la detenció es deu a uns incidents ocorreguts el passat mes de febrer durant una acció de protesta contra la pujada del preu del transport públic a l'estació de ferrocarrils de la UAB.

Pels signants del manifest, l'actuació dels Mossos 'suposa un pas més en l´escalada de tensió que venim suportant en el desenvolupament de les campanyes de denúncia dels plans de privatització encoberts de la nostra Universitat pública', i per tant denuncien que els Mossos hagin optat per l''assetjament i l'amenaça' en comptes de citar el detingut amb temps. A més, denuncien 'que no hagi quedat en llibertat a l'espera de personar-se a jutjats com ho ha fet voluntàriament a comissaria'.

Per les organitzacions la detenció 'és una mostra més de l´interés desmesurat que tenen els Mossos d´Esquadra a l'hora de posar-se al servei de l'estat espanyol, per perseguir independentistes, i alhora reprimir lluites populars, posant-se al servei d'uns pocs per afavorir les privatitzacions i fustigar als i a les treballadores catalanes'. Per altra banda, fan una crida a la mobilització i exigeixen explicacions a la conselleria d'Interior.