CONSELLS PER A LA LLAR

Tallar la cantonada de l'esponja: un truc viral per cuidar la teva salut

Si no mantenim una bona higiene dels estris de neteja, podem posar-nos molt malalts

Dona netejant un plat.

Dona netejant un plat. / Freepik

Manuel Riu

Netejar la nostra llar cada dia és una tasca imprescindible. El lavabo i la cuina són les estances que s'han de netejar més sovint perquè són les que més fem servir i les que més bacteris poden tenir. Utilitzar una esponja per netejar els plats o el lavabo és molt comú, però, saps les contraindicacions que té per a la salut? T'expliquem el truc per solucionar-ho.

Segons un recent estudi, les esponges figuren entre els objectes més bruts que tenim a casa. De fet, una esponja de fregar pot contenir fins a més de 50.000 milions de microorganismes per centímetre cúbic de superfície. Aquesta xifra és molt alta i espanta, per la qual cosa hem d'anar amb compte amb allò que utilitzem per netejar els nostres plats.

Esponja.

Esponja. / Freepik

Com desinfectar-la

Per utilitzar correctament l'esponja de cuina, primer ens hem de recordar de desinfectar-la després de cada ús. La millor manera de fer-ho és col·locar-la en un recipient amb aigua freda i ficar-la al microones. Després de posar el microones a màxima potència, deixem reposar l'esponja durant, almenys, 2 minuts. Després podem treure-la, escórrer-la i deixar-la assecar. Si no tenim microones, podem bullir una tassa d'aigua i a continuació, afegir vinagre blanc. Xopem la nostra esponja i la deixem així durant 20 minuts. En acabat, podem esbandir-la i posar-la a assecar. Heus aquí per què tallar la cantonada de l'esponja ens pot ajudar a resoldre aquest problema tan comú.

Hem descobert que l'esponja és un receptacle de gèrmens. L'error més gran que podem cometre és utilitzar la mateixa esponja per a diversos usos. Per evitar confusions, podem fer servir aquest truc: tallar la cantonada de l'esponja. Amb una tisora, podem fer un petit tall a l'esponja que volem distingir de les altres. D'aquesta manera ja no correrem el risc de confondre esponges destinades a altres usos. De fet, fer servir la mateixa esponja per fregar els plats, netejar la campana extractora i desinfectar superfícies pot arribar a ser molt perillós per a la nostra salut.

En qualsevol cas, ens hem de recordar de substituir les esponges que utilitzem cada 3 setmanes. D'aquesta manera aconseguirem el màxim nivell d'higiene i qualitat de neteja amb el seu ús.