Samsung ha deixat en l'aire el llançament del Galaxy Fold, el primer mòbil plegable, fins que s'acabi la inspecció que ha iniciat per determinar la causa de les fallades detectades a la pantalla principal dels aparells que es van proporcionar de prova a diversos periodistes.

La companyia sud-coreana ha avançat, però, que, segons els resultats inicials de l'anàlisi de les incidències a les pantalles del mòbil de les que han tingut notícia, les fallades podrien ser degudes a "impactes en les àrees més exposades de la frontissa" de l'aparell.

Samsung ha "paralitzat" de moment l'activitat relativa a aquest dispositiu, el llançament al mercat estava previst pel 26 d'abril a EUA i el 3 de maig en diversos països d'Europa, entre ells Espanya, segons han informat aquest dilluns fonts de la companyia.

La companyia havia convocat per presentar el dispositiu als mitjans de comunicació espanyols a un acte per al dimecres 24 que també ha quedat "posposat".

El problema s'ha detectat arran que la companyia proporcionés a diversos mitjans de comunicació un nombre limitat de mostres de Galaxy Fold perquè els provessin.

Es van produir dos casos diferents, un dels periodistes "va treure la pel·lícula protectora de la pantalla", cosa que "no devien haver fet" i per això es van registrar danys a la pantalla, segons les fonts.

El mòbil presenta una capa protectora que forma part de l'estructura de la pantalla dissenyada per protegir-la d'esgarrapades i, pel que es veu, no havia d'haver-se tret.

En el segon cas, s'han detectat problemes a la pantalla, han reconegut les fonts, que han explicat que els tècnics les estan analitzant.

Segons ha informat Samsung en un comunicat els resultats obtinguts de l'anàlisi de les incidències en les pantalles de les que han tingut notícia mostren que "aquestes podrien ser degudes a impactes en les àrees més exposades de la frontissa, la seva part superior i inferior".

"Samsung està treballant per assegurar que tots els seus dispositius ofereixen la millor experiència de client i la millor qualitat en el moment de posar-los a la venda", ha afirmat la companyia.