12 de maig de 2020
12.05.2020
L'Empordà
Vilabertran

Manipula un comptador a Vilabertran i el detenen per conrear marihuana

L'acusat en la investigació dels Mossos és un veí de Figueres de 29 anys

12.05.2020 | 16:57
Els Mossos d'Esquadra han fet la detenció.

Els Mossos d'Esquadra van detenir el 9 de maig un home de 29 anys i veí de Figueres per presumptament conrear més de 400 plantes de marihuana a Vilabertran.

Segons ha explicat la policia catalana aquest dimarts en comunicat, els agents van tenir coneixement que possiblement en un domicili del carrer Despoblat de Vilabertran hi havia falsos operaris d'una companyia elèctrica manipulant els comptadors del llum, des de l'exterior.

Quan els agents van fer comprovacions al domicili van observar des de l'exterior dos aparells d'aire condicionat en ple funcionament, i també van percebre una forta olor a marihuana.

Mentre es trobaven al domicili, va arribar un home que es va identificar com l'inquilí del pis, i portava una borsa amb cabdells de marihuana i una llibreta amb anotacions sobre com preparar una plantació.

A partir dels indicis, la policia catalana va decidir detenir l'home i després d'això, l'11 de maig, es va entrar al domicili, on es va trobar una plantació de marihuana amb 438 plantes i eines per al cultiu i cura de les plantes.

També es va detectar que la instal·lació elèctrica estava connectada de forma fraudulenta a la xarxa general de subministrament, i l'home ha estat detingut per un presumpte delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

El detingut, amb antecedents penals, va quedar en llibertat després de declarar en dependències policials, a l'espera de ser citat pel jutjat encarregat d'instruir el cas.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook