El conductor detingut per atropellar un home a Blanes (Selva) i fugir ha passat a disposició judicial aquest dilluns. Es tracta d'un francès de 44 anys que conduïa un BMW amb matrícula de Luxemburg, tot i que el vehicle està donat de baixa. L'atropellament va deixar ferit un home de 66 anys, veí de Blanes, i que es troba hospitalitzat al Trueta. Segons informa la Policia Local de Blanes en un comunicat, van poder localitzar l'autor dels fets gràcies a un ciutadà anònim que va perseguir el vehicle fins que es va aturar. Llavors va avisar la policia. Durant la detenció, els agents van localitzar fins a cinc telèfons mòbils a l'interior del vehicle -un d'ells era robat- i van practicar-li un test de detecció de drogues, que va donar positiu en cocaïna. El cotxe té el vidre frontal esquerdat com a conseqüència del xoc.

Els fets van passar aquest dissabte, sobre dos quarts de tres de la tarda, quan un home de 66 anys va ser envestit per un BMW mentre creuava per un pas de vianants a l'Avinguda d'Europa a l'alçada del CAP 2 de La Plantera - Els Pins. Després d'atropellar-lo, el conductor va fugir, deixant abandonat l'home sense socorre'l. Un altre conductor que va ser testimoni dels fets va decidir seguir el cotxe que havia fugit.

Després d'un breu trajecte, aquest ciutadà va veure que l'autor de l'atropellament aparcava el seu cotxe al final de l'Avinguda de Vila de Madrid i anava a prendre el sol a la platja. Davant d'això, l'home va optar per avisar la Policia Local de Blanes per explicar-los la ubicació del conductor fugit. Fins allà s'hi van desplaçar dues patrulles que van identificar l'autor dels fets i el van detenir per causar lesions per una imprudència greu.

En paral·lel van procedir al registre del vehicle on hi van trobar els cinc aparells mòbils i van descobrir que un d'ells era robat. A més, davant de la reacció de l'home en la seva detenció, els agents van sospitar que podia estar sota els efectes d'alguna substància estupefaent. Per això li van fer el test de consum d'alcohol, que va donar negatiu, i posteriorment el test de detecció de drogues, que va donar positiu en cocaïna.

D'altra banda, l'home ferit va ser atès per una ambulància i el van traslladar fins a l'Hospital Josep Trueta de Girona. Segons van apuntar els primers diagnòstics, la víctima podria haver-se trencat el maluc i podria tenir diverses contusions.