02 de setembre de 2016
02.09.2016
Bàscara

Els Agents Rurals enxampen uns pescadors il·legals amb una xarxa al riu Fluvià

Utilitzaven un art de més de 50 metres que ocupava tota l´amplada del riu i ara s´afronten a una possible sanció de 9.000 euros

02.09.2016 | 12:58
Part dels peixos capturats amb la xarxa.

Membres dels Cos d'Agents Rurals van localitzar un grup de persones que pescaven furtivament utilitzant una xarxa al riu Fluvià, en una zona de pesca lliure sense mort, als afores de Bàscara. En total, havien capturat uns 300 exemplars de peixos entre bagres i barbs.
 
Aparentment, semblava que el grup de persones, en el qual hi havia menors, s'estava banyant al riu, però, en realitzar la inspecció, els agents van localitzar una  xarxa que tenien instal·lada i que ocupava tota l'amplada del riu, amb una longitud superior als 50 metres. Els  Agents van localitzar, amagada entre la vegetació, una bossa amb més de 10 quilograms de captures recents i una altra xarxa que tenien preparada per ser utilitzada. Una vegada retirada la xarxa del riu, es va comprovar que hi havia capturats més de 150 exemplars.
 
En el recompte final dels exemplars pescats il·legalment es va poder constatar que majoritàriament s'havien capturat bagres (Leuciscus cephalus) i barbs de l'Ebre (Luciobarbus graellsii), amb un total de més de 300 exemplars.
 
La utilització de xarxes en aigües continentals és una acció prohibida per la Llei 22/2009, del 23 de desembre, d'ordenació sostenible de la pesca en aigües continentals, per la qual cosa es va procedir a denunciar a les persones del grup. Això pot representar una sanció econòmica de més de 9.000 euros, sens detriment de les responsabilitats penals en les quals es poden incórrer en haver utilitzat un mètode massiu i no selectiu en l'activitat de la pesca

Les xarxes també s'utilitzen per capturar fringíl·lids
 
La utilització de xarxes, tant en la pesca com en la caça d'ocells fringíl·lids, és un sistema il·legal molt efectiu per realitzar gran quantitat de captures i és utilitzat freqüentment pels furtius pel gran rendiment que ofereix, principalment en la captura d'ocells fringíl·lids. Durant l'any 2015 i fins a aquestes dates, a les comarques de Girona, s'han realitzat 177 inspeccions de captura de fringíl·lids, 6 denúncies i 8 decomisos per la utilització d'aquest art.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook