Troben mort un submarinista que feia immersió a pulmó lliure a Platja d'Aro

El dispositiu de cerca s'ha iniciat a mitja tarda i l'han tret de l'aigua sense vida

L'helicòpter de Salvament Marítim en una imatge d'arxiu de 2020. | ACN

L'helicòpter de Salvament Marítim en una imatge d'arxiu de 2020. | ACN

DdG

Un submarinista va morir aquest dissabte a la tarda mentre feia una immersió a Platja d’Aro. Es tracta d’un home de 35 anys que feia immersió a pulmó lliure entre s’Agaró i el Port d’Aro, a una milla de la boca del port, i que per motius que s’estan investigant va morir. L’avís el va donar a les 16.25 hores un amic seu, titular de l’embarcació. que estava preocupat perquè des de feia estona no l’havia vist sortir a la superfície. En el dispositiu de recerca hi va participar Salvament Marítim, la Guàrdia Civil i els Bombers, que hi van enviar set dotacions del Grup d’Actuacions Especials (GRAE).

El Grup Especial d’Activitats Subaqüàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil va trobar el cos, a les 18:40 hores, que segons les primeres informacions, hauria quedat atrapat sense poder sortir i hauria mort d’asfíxia per submersió. Un cop fora de l’aigua no es va poder fer res per salvar-li la vida. La Guàrdia Civil s’ha fet càrrec de les diligències i de la investigació. Un cop s’hagi fet l’aixecament del cadàver, se li realitzarà l’autòpsia per acabar de determinar les causes de la mort.

Dues morts en pocs dies

Es tracta de la segona víctima en pocs dies. Fa només una setmana va morir ofegada una dona de 60 anys a la platja Sa Caleta de Lloret de mar mentre feia submarinisme. Els fets van tenir lloc de matinada mentre feia un curs de submarinisme, i tot i que se la va intentar reanimar abans que arribessin els efectius del SEM no van poder-li salvar la vida.