La Policia Nacional ha detingut un camioner per un presumpte delicte de tràfic de drogues. Un gos de la Unitat Especial de Guies Canines del cos policial va ser clau en la localització de més de 29,3 quilos de cabdells de marihuana a la Jonquera.

Estaven amagats entre les rodes de recanvi d'un tràiler que pretenia sortir d'Espanya cap a França. Una droga que en cas d'haver arribat al mercat negre, estaria valorada en 90.000 euros. Els cabdells de marihuana són una de les parts d'aquesta droga que es paguen més al mercat il·lícit.

L'actuació es va produir el dijous de la setmana passada i el detingut és un ciutadà polonès de 43 anys. El qual després de passar a disposició del jutge de guàrdia de Figueres, va decidir el seu ingrés a presó provisional.

Els fets es van produir el dijous durant un control que els agents de la Policia Nacional desplegats a la Jonquera tenien muntat passat el peatge de l'AP-7, a l'altura del quilòmetre 5,8 en direcció França. En aturar el camió, els policies van veure que el conductor tenia una actitud sospitosa, es posava molt nerviós.

Arran d'això, van decidir inspeccionar i escorcollar el vehicle. Amb l'ús d'un dels gossos policia, aquest ca va mostrar que hi havia quelcom sospitós a la zona de les rodes de recanvi. Els agents s'hi van dirigir i van descobrir la droga. Els 29,36 quilos de cabdells de marihuana, que estaven en bosses al buit per evitar que traspassés cap mena d'olor.

Amb aquesta evidència, els policies nacionals van arrestar el conductor del vehicle per ser el presumpte autor d'un delicte contra la salut pública i van comissar tot l'estupefaent.