Mossos d'Esquadra de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policia de Girona van detenir el 26 de novembre cinc homes vinculats amb una temptativa d'homicidi al mes de setembre a Vidreres. Els arrestats, cinc homes de nacionalitat albanesa i bosniana i d'edats compreses entre els 20 i els 45, estarien vinculats a un grup criminal dedicat al tràfic de drogues.

Els fets es remunten al 9 de setembre de 2019, cap a les 21.30 h els Mossos van rebre l'avís que un grup de persones amb armes de foc estava efectuant trets contra la façana d'un domicili de la urbanització Aiguaviva Parc a Vidreres. Diverses dotacions policials es van desplaçar al lloc dels fets on van localitzar un dels ocupants de la casa ferit per arma de foc, la víctima va ser traslladada a dependències hospitalàries.

Els policies van comprovar que un grup de persones amb armes de foc havia intentat accedir al domicili però en veure's sorpresos per la víctima, van disparar i el van ferir. Gràcies a les indagacions policials, els investigadors van aconseguir identificar una part dels assaltants, els quals formaven part d'un grup criminal assentat a la localitat de Maçanet de la Selva i vinculat amb el tràfic de drogues. Tot sembla indicar que l'assalt al domicili de Vidreres podria estar relacionat amb una acció del grup per controlar el tràfic de drogues a la zona.

Davant aquests fets el dia 26 de novembre es va establir un operatiu policial que va permetre detenir cinc dels autors del tiroteig. El mateix dia es va fer l'entrada i escorcoll als domicilis dels detinguts a Maçanet de la Selva. Als domicilis els agents van intervenir una arma de foc i altres indicis que vincularien als arrestats amb el tiroteig del setembre.

Els cinc arrestats van passar dijous 28 de novembre a disposició judicial i el jutge va decretar presó per quatre d'ells, el cinquè va quedar en llibertat amb càrrecs. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.