Segueix-nos a les xarxes socials:

Consum

Retiren llaunes de tonyina marca Dia per una intoxicació de botulisme

Hi ha quatre afectats pel brot i tres d'ells ja tenen l'alta

Retiren llaunes de tonyina marca Dia per una intoxicació de botulismeEMPORDA.INFO

S'han retirat llaunes de tonyina d'oli de girasol de la marca Dia de Catalunya, Asturies, Castella i Lleó, Aragó, La Rioja, Múrcia, Navarra, Castella-La Manxa i València per contenir la toxina botulínica. A través d'un comunicat, l'Agència Espanyola de Seguretat alimentària i Nutrició ha informat que el passat 9 d'agost va rebre una notificació de la comunitat autònoma de Castella i Lleó sobre un brot d'intoxicació alimentària associat al consum de tonyina en conserva d'una amanida russa. En conseqüència s'ha localitzat i immobilitzat "de manera preventiva" el producte sospitós de ser el causant del brot. De moment s'han registrat quatre afectats i tres d'ells ja tenen l'alta hospitalària.

El Centre Nacional d'Alimentació ha analitzat el producte sospitós i ha confirmat la presència de toxina botulínica a la llauna de toxina, segons els anàlisis del 29 d'agost. El producte implicat és una conserva de tonyina d'oli de girasol format RO 900 de la marca Dia amb lot 19/154 023 02587 i elaborat a Frinsa del Noroeste S.A., amb una data de consum preferent del 31/12/2022.

L'Agència Espanyola de Seguretat alimentària i Nutrició recomana a les persones que tenen aquest producte a casa seva que no el consumeixin i el tornin al lloc de venda. Segons l'Agència, l'empresa Dia s'ha compromès a recuperar el producte afectat que puguin tenir els seus clients.

Prem per veure més contingut per a tu