La Policia Nacional ha detingut un fugitiu buscat per Policia Nacionalabusos sexuals

A l'Argentina, d'on procedeix l'arrestat, havia abusat repetidament del seu fill menor de 5 anys, aprofitant l'absència de la mare.

Segons informa la policia, com que l'home va saber que l'arrestarien, va fugir de l'Argentina. Els agents li han seguit el rastre des que es va presentar l'ordre de busca i captura internacional el gener i després d'investigar-ho, van seguir-li el rastre a través de les xarxes socials i el van localitzar a Llançà.

El detingut té 48 anys i aprofitava quan tenia el règim de visites per fer-li els tocaments al menor de cinc anys davant d'un altre fill seu de només 1 anys.

La detenció es va fer a principis de la setmana passada i s'ha pogut culminar gràcies a l'intercanvi d'informació entre la Policia Nacional i la Policia Argentina en el marc de la col·laboració internacional d'ambdós cossos policials.

Buscat des del gener

El Tribunal Oral Criminal número 7 del Departament Judicial de Sant Isidro (Argentina) va considerar provats els fets de què s'acusa el detingut, consistents en abusos sexuals continuats al seu fill menor de 5 anys en presència d'un altre fill seu d'1 any i mig, aprofitant els períodes que li corresponien estar amb ells ja que es trobava separat de la seva dona i mare dels nens.

I per tal que el seu fill no ho delatés, el colpejava i amenaçava amb una arma blanca amb matar la mare dels menors si li explicava els tocaments i abusos sexuals.

La Policia Nacional durant la seva investigació ha pogut saber que havia entrat a Espanya per l'Aeroport de Barcelona-el Prat el mes de febrer de l'any 2017, en un vol procedent de Buenos Aires amb passaport original.

Actualment però, es trobava en situació irregular a Espanya i s'oferia per fer treballs de mecànica i s'anunciava a les xarxes socials. Gràcies a això se'n va poder seguir el seu rastre i finalment detenir a Llançà.

L'operació ha estat desenvolupada per agents del Grup II de Crim Organitzat de la Brigada Provincial de Policia Judicial de Barcelona, que van posar el detingut a disposició del jutjat central d'instrucció 4 de l'Audiència Nacional per procedir a la seva extradició a l'Argentina.