Segueix-nos a les xarxes socials:

Grups criminals

Alerta amb l'estafa dels bitllets tintats. Sabeu quin és el «modus operandi»?

El delinqüent aporta feixos de paper negres i diu que es poden transformar en paper moneda legal

Alerta amb l'estafa dels bitllets tintats. Sabeu quin és el «modus operandi»?MOSSOS D'ESQUADRA

Els Mossos d'Esquadra alerten d'una modalitat d'acció delictiva, l'estafa dels bitllets tintats, que les últimes setmanes els ha portat a desmantellar bandes criminals. Els autors de l'estafa dels bitllets tintats solen captar víctimes que han publicat un anunci per a la venda o traspàs d'algun negoci. Els estafadors es presenten com a possibles compradors i manifesten disposar de grans quantitats de diners que han hagut de treure il·legalment del seu país, però fer-ho els han hagut de tintar. Convencen la víctima que ells tenen un producte o màquina que permet retornar-los al seu estat original.

En el moment de la transacció econòmica aporten feixos de paper negres, de mida i textura similars als bitllets de curs legal, i afirmen que es tracta de negatius o clixés que es poden transformar en paper moneda legal mitjançant un procediment químic.

Per guanyar-se la confiança de la víctima els estafadors van molt ben vestits i donen sensació de tenir una gran solvència econòmica. L'èxit de l'operació d'engany rau en l'escenificació que realitzen per demostrar el procés de transformació dels bitllets. Els estafadors utilitzen per a la seva manipulació guants de goma i mascaretes, i aconsellen a la víctima que es mantingui allunyada, ja que els reactius són productes químics molt perillosos, molt cars i difícils d'aconseguir.

Un cop han establert un vincle de confiança deixen de banda el negoci inicial per oferir a la víctima una nova línia per obtenir beneficis. Els estafadors li demanen que aporti la màxima quantitat de diners que pugui aconseguir, ja que mitjançant aquest procediment químic també poden arribar a duplicar bitllets, i pacten repartir-se els guanys de tot el procés.

En un moment de la negociació els estafadors, amb l'excusa d'anar a buscar més reactius, canvien el feix de papers ennegrits pels diners autèntics i marxen del lloc.

Prem per veure més contingut per a tu