La policia espanyola ha pogut desarticular una xarxa il·legal dedicada a l'enviament de diners blanquejats procedents del narcotràfic. La Policia ha intervingut 400.000 euros en efectiu, tres màquines de comptar bitllets, dos vehicles d'alta gamma, joies i abundant documentació. Els detinguts han passat a disposició judicial i s'ha decretat l'ingrés a presó de tots ells.

L'organització desarticulada es dedicava al blanqueig de capitals procedents del narcotràfic mitjançant una xarxa, 'hawala': un sistema de transferència informal de fons d'un lloc a un altre a través de proveïdors de serveis, anomenats 'hawaladars'. Aquestes transaccions no queden registrades de manera oficial i tant els remitents com els receptors d'aquests fons no paguen impostos. En aquests tipus d'operacions, les comissions cobrades pels 'hawaladars' són inferiors a les del sistema formal, es requereix menys documentació i la transacció es realitza de forma més ràpida.

Les operacions de compensació, en la seva majoria, es produïen al regne Unit, Turquia i Pakistan des de l'Estat espanyol. La Policia ha comptat amb la col·laboració del SOCA britànic i, en total, han participat 67 agents.

Segons la Policia espanyola, l'organització desarticulada també blanquejava beneficis d'altres organitzacions criminals relacionades amb el tràfic d'armes. Durant la investigació s'han detectat múltiples entregues d'efectiu entre diversos membres d'organitzacions delictives.