Kit Digital és un Programa d´ajudes del Govern d´Espanya gestionat per Red.es, entitat adscrita al Ministeri d’Afers Econòmics i Transformació Digital per mitjà de la Secretaria d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, dotat amb un pressupost de 3.067 milions d´euros i finançat pel Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència a través dels fons NextGenerationEU, en el marc de l'agenda Espanya Digital 2025 i el Pla de Digitalització de Pimes 2021-2025. El seu objectiu és impulsar la transformació digital de les petites empreses, microempreses i autònoms, i compta amb la participació de la Cambra de Comerç d'Espanya com a entitat col·laboradora.

Actualment les petites empreses i autònoms d'entre 0 i menys de 3 empleats poden sol·licitar el bo digital de 2.000 euros a través de la seu electrònica de Red.es (https://sede.red.gob.es). Aquesta tercera convocatòria d’ajuts té un pressupost inicial de 500 milions d’euros que podran ser ampliables i que seran assignats per ordre d’arribada de les peticions. El termini per a la presentació de sol·licituds estarà obert fins al 20 d’octubre de 2023.

Amb un ampli catàleg, les empreses i els autònoms objecte d'aquesta convocatòria, poden optar a 12 categories de solucions digitals que inclouen: lloc web i presència bàsica a internet, gestió de xarxes socials, comerç electrònic, gestió de clients; serveis i eines d'oficina virtual, intel·ligència empresarial i analítica, gestió de processos, factura electrònica, comunicacions segures, ciberseguretat, presència avançada a Internet i marketplace.

AGILITAT I FACILITAT EN EL PROCÉS

Red.es ha dissenyat un sistema de tramitació, “zero papers”, que agilitza el procés usant eines de robotització i intel·ligència artificial perquè la pime pugui sol·licitar l'ajuda simplificant al màxim els tràmits burocràtics. El sol·licitant pot autoritzar Red.es a consultar d'ofici els requisits i obligacions requerits per obtenir la condició de beneficiari, salvaguardant la transparència i seguretat jurídica. A més, per facilitar encara més l'accés al bo digital, s'ha habilitat la figura del “representant voluntari” perquè qualsevol tercer, sigui persona física o jurídica, degudament autoritzada, pugui demanar la subvenció per compte de l'empresa.

COM SOL·LICITAR EL BO DIGITAL

El primer pas que ha de fer l'empresa o l'autònom és registrar-se a www.acelerapyme.es. A continuació, han de completar un test d'autodiagnòstic per conèixer el grau de maduresa digital de l'empresa. Després de fer-ho, podran demanar el seu bo digital a la seu electrònica de Red.es (https://sede.red.gob.es). Un cop es comprova que el sol·licitant compleix els requisits, es concedeix el bo digital. El beneficiari pot consultar a www.acelerapyme.es tant el catàleg de solucions de digitalització que ofereix el programa Kit Digital com el catàleg d'agents digitalitzadors, actualment compost per prop de 9.600. S'hauran de seleccionar un o diversos agents digitalitzadors per desenvolupar les solucions que millor s'adaptin a les necessitats del seu negoci, i subscriure els “acords de prestació de solucions de digitalització”.

3 CONVOCATÒRIES I 400 MILIONS DEL PLA DE RECUPERACIÓ A LA PIME

A hores d'ara, al voltant de 400 milions d'euros del Pla de Recuperació Transformació i Resiliència ja han arribat a les pimes espanyoles a través del programa Kit Digital. La primera convocatòria, per a empreses d’entre 10 i menys de 50 empleats, estarà oberta fins al 15 de març de 2023. La quantia de l’ajuda per a aquest segment és de 12.000€. La segona convocatòria, amb ajuts de 6.000 euros per a empreses entre 3 i menys de 10 empleats, estarà activa fins al 2 de setembre de 2023. Menys d'un mes després de la seva obertura, ja s'havien concedit els primers 3.000 bons a les empreses d'aquest segment. El 100% de les empreses dels segments I i II que complien els requisits ja estan rebent el bo digital. A més, el termini de resolució dels expedients és entre tres i quatre setmanes. En set mesos, Red.es ha llançat tres convocatòries del programa Kit Digital que a partir d'ara conviuran en paral·lel, i que suposa que totes les empreses de menys de 50 empleats i autònoms, que compleixin els requisits puguin sol·licitar l'ajut. Un ajut, que ja han demanat més de 170.000 pimes.

Més informació

 Pots rebre més informació al telèfon 900 909 001, al correu electrònic info@acelerapyme.gob.es i a la pàgina web www.acelerapyme.es, on també és possible localitzar l'Oficina Accelera pime més propera per rebre assessorament presencial.