02 de setembre de 2019
02.09.2019
Figueres

L'Hospital de Figueres elimina l'ús del paper per avisar als pacients de les visites i proves

S'envia la informació a través de SMS i correu electrònic i és un pas més en el sistema que ja es va iniciar el 2015 d'enviar el recordatori en missatges de text

02.09.2019 | 12:43
Façana principal de l'Hospital de Figueres.

Des d'aquest estiu, l'Hospital de Figueres envia als pacients les comunicacions de programació de visites i proves només en forma de missatge de text al mòbil i per correu electrònic. Des del 2015 ja s'estaven enviant SMS als telèfons dels usuaris, però exclusivament com a recordatori. Ara aquest sistema es consolida com a única via de comunicació per a tots els pacients, a més d'oferir la possibilitat de rebre les notificacions a una adreça electrònica concreta. Pels usuaris que declinin expressament aquestes dues opcions, l'Hospital de Figueres continua enviant les comunicacions en paper i per correu postal.

L'objectiu d'aquesta mesura és bàsicament mediambiental, per reduir el consum de paper. També busca millorar la comunicació amb els pacients, ja que l'SMS i el correu electrònic són més immediats i directes, evitant cartes retornades per adreces errònies i trucades reiterades. Per això és molt important que el pacient actualitzi les dades de contacte que consten a la seva història clínica, un tràmit que pot fer als taulells de Consultes Externes i del seu centre d'atenció primària.

La intenció de l'Hospital de Figueres és que, a llarg termini, aquestes siguin les dues úniques vies de notificació amb els pacients, per agilitzar la comunicació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook