20 de octubre de 2017
20.10.2017
40 Años
40 Años

Cytotec: França retira el perillós fàrmac

L'Agència francesa del medicament ha avisat del perillós us d'aquest fàrmac comercialitzat contra les úlceres gàstriques

20.10.2017 | 18:17
El fàrmac ha estat retirat després d´anys dins de l´arsenal terapèutic dels ginecòlegs.

El laboratori Pfizer deixarà de vendre a França a partir l'1 de març de 2018 un fàrmac utilitzat per induir el part, el Cytotec, per les alertes sanitàries que ha suscitat, ha informat avui l'Agència Nacional de seguretat del Medicament i dels Productes de Salut (ANSM).

    Les decisió del laboratori es deu a les advertències sanitàries emeses per la ANSM, que ha afirmat que el Cytotec comporta efectes indesitjables greus tant per a la partera (ruptura del múscul interí) com en el fetus, amb hemorràgies o anomalies del ritme cardíac.

    Cytotec, compost per misoprostol, es va començar a comercialitzar a França el 1987 per al tractament preventiu o curatiu de les úlceres o les lesions gastroduodenals produïdes per esteroides, encara que el seu ús és cada vegada més residual degut la comercialització d'altres productes.

    Tot i els avisos de l'agència francesa, el medicament s'ha utilitzat a França per induir parts a partir de les 37 setmanes d'amenorrea i per a les interrupcions voluntàries de l'embaràs.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema