OPINIÓ

Figueres, temps i oportunitats

«Ha arribat l’hora de fer un punt i a part i revertir aquesta tendència, com a alcalde de Figueres, amb l’equip de govern i amb el Comissionat per a la Transformació Viària i Ferroviària estem conjurats a liderar aquest pas endavant, a aprofitar totes les oportunitats que tenim sobre la taula, a dibuixar, però també a fer la Figueres del 2030»

Vista de Figueres.

Vista de Figueres. / Santi Coll

Jordi Masquef

Jordi Masquef

Les oportunitats passen una vegada a la vida, i sovint no esperen que ens decidim a aprofitar-les, d’altres arriben tard (però arriben) i algunes no arriben mai. Però el que és segur és que si no les agafem, segurament les perdem per sempre.

Sèneca deia que la sort és on conflueixen preparació i oportunitat. Figueres es troba en una confluència de camins històrica, on coincideixen un cúmul d’oportunitats preparades, esperades i llargament reivindicades durant molts anys, i que per fi ens trobem en disposició d’aprofitar-les i fer un pas endavant, un pas inèdit cap a la transformació en majúscules de la ciutat de Figueres.

Una autèntica transformació no només urbanística, també social i econòmica, una transformació per posar Figueres al dia, per recuperar i liderar la capitalitat de la comarca, amb generositat i col·laboració amb tots els municipis i administracions perquè Figueres ha de deixar de viure d’esquena a la seva àrea urbana i a la comarca.

"Estem conjurats a liderar aquest pas endavant, a aprofitar totes les oportunitats que tenim sobre la taula, a dibuixar, però també a fer la Figueres del 2030, a recuperar la il·lusió i l’orgull d’una ciutat que no es pot permetre quedar-se més temps aturada i lamentant-se. Ha arribat l’hora. Aprofitem-la?"

Ens trobem, doncs, en un moment on la preparació (saber què volem ser i a on volem anar) i l’oportunitat (les inversions, els projectes i la voluntat política) conflueixen, i no volem ni podem deixar-ho escapar. Perquè Figueres ha perdut moltes oportunitats en els darrers anys, sovint per manca de majories polítiques, d’altres per manca d’inversió de les administracions supramunicipals, d’altres per manca d’estratègia i full de ruta, i això ha provocat que la ciutat hagi quedat enrere fins al punt de deixar de ser una ciutat atractiva pels mateixos figuerencs, que marxen a viure fora de Figueres, però també per les empreses i els inversors que no veien en la nostra ciutat un punt fort i amb projecció de futur.

Ha arribat l’hora de fer un punt i a part i revertir aquesta tendència, com a alcalde de Figueres, amb l’equip de govern i amb el Comissionat per a la Transformació Viària i Ferroviària estem conjurats a liderar aquest pas endavant, a aprofitar totes les oportunitats que tenim sobre la taula, a dibuixar, però també a fer la Figueres del 2030, a recuperar la il·lusió i l’orgull d’una ciutat que no es pot permetre quedar-se més temps aturada i lamentant-se. Ha arribat l’hora. Aprofitem-la?

Articles relacionats

Subscriu-te per seguir llegint