Segueix-nos a les xarxes socials:

25N

Fartes de violències masclistes

"Cal reivindicar amb contundència la necessitat d’acabar definitivament amb la violència masclista"

A les portes d’un nou 25 N, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, cal reivindicar amb contundència la necessitat d’acabar definitivament amb la violència masclista.

Al meu entendre, com a societat hem avançat molt en prendre consciència d’aquesta xacra, però també penso que encara queda molta feina per fer, sobretot a l’hora de detectar la magnitud d’aquesta violència en totes les seves formes.

Així com les agressions físiques, psicològiques o sexuals són reconegudes en l’ideari col·lectiu com a violència masclista, hi ha altres manifestacions de violències masclistes que no tothom identifica com a tals. Segons la Llei 17/2020 aprovada pel Parlament de Catalunya, hi ha vuit tipus de violència masclista: física, psicològica, sexual, obstètrica, econòmica, digital, de segon ordre i vicària, cadascuna de les quals pot produir-se en diferents àmbits. 

Com que és evident que hem d’acabar amb totes les manifestacions de violència, considero imprescindible promoure accions educatives, pedagògiques i comunicatives encaminades a reconèixer i desemmascarar totes les formes de violència, com a primer pas per a poder generar els canvis necessaris en l’imaginari social que ens portin a la seva erradicació.

Precisament amb aquesta voluntat d’ajudar a visibilitzar les diferents cares que pot adoptar la violència masclista, aquest any des de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries plantegem la campanya «Fartes de Violències Masclistes»: una proposta adreçada a l’alumnat de secundària de la nostra població per ajudar-los a identificar i aturar la violència masclista en totes les seves representacions. 

Per a poder desenvolupar aquesta acció, es repartiran a tot l’alumnat de secundària unes llibretes que contenen el lema de la campanya i tota una sèrie de frases que conviden a reflexionar i prendre consciència que certes situacions, sovint normalitzades, siguin reconegudes com a violència. A la vegada que persegueix activar i connectar el sentiment de responsabilitat de qui les executa, per a poder-les condemnar i aturar.

Amb la campanya «Fartes de Violències Masclistes» volem evidenciar de manera inequívoca que les formes de violències masclistes són múltiples i que no es pot normalitzar, justificar, ni tolerar en cap de les seves expressions, però també pretenem ressaltar que no podem ni volem esperar més per acabar definitivament amb elles. 

Prem per veure més contingut per a tu