Setmana nefasta per a la ciutat de Figueres. D’entrada, segon ple ordinari consecutiu sense contingut. El que hauria de ser una excepcionalitat s’ha convertit ja en una inquietant normalitat pel quadripartit. La inacció del duet Casellas-Lladó ja forma part del paisatge polític de la ciutat.

Que a aquestes alçades encara no tinguem pressupost tot i que tenen la majoria absoluta de regidors ho demostra. Aquests dies també s’ha certificat el menyspreu del Departament d’Educació de la Generalitat amb Figueres. Ni un euro del seu pressupost per a l’escola Carme Guasch, ni per a la recuperació de l’antiga presó del carrer Sant Pau ni per a la tan necessària nova residència geriàtrica.

Però l’alcaldessa mirant cap a un altre costat i seguint donant lliçons. Tercera variable de la setmana: acaben de sortir els índexs de criminalitat del Ministeri de l’Interior corresponents al tercer trimestre de 2019 i comprovem alarmats com els delictes penals a la ciutat de Figueres van créixer un 16%.

En només tres mesos hem tingut a la ciutat un 33% més de robatoris amb violència o un 67% més de robatoris amb força en domicilis, per citar només dos exemples. I mentre passa tot això, anem sumant plens i comissions absolutament estèrils i inoperants, amb el govern de braços plegats esperant no se sap ben bé què ni a qui.