La Denominació d'Origen (DO) Empordà és la marca que defensa els vins de la comarca. Fins ara té la seu a l'avinguda Marignane de Figueres. I s'havia previst que es traslladés a la Casa Empordà, antic escorxador. De fet, el nom de «Casa Empordà» era perquè s'hi exposarien productes de l'Alt Empordà, com ara els vins. Allà podrien vendre i oferir degustacions als visitants de la ciutat. L'espai semblava idoni i en aquesta línia s'ha treballat els últims anys. A més a més, l'Ajuntament acaba d'arranjar la plaça que hi ha al davant, fent l'espai més atractiu per als turistes.

Ara es decideix traslladar la seu de la DO a l'antiga Oficina de Turisme de la plaça del Sol, ara rotonda de la plaça del Sol. No té cap sentit. L'espai és més petit i la ubicació complicada, atesa la forma d'accedir pels vianants al centre de la rotonda. És més, allà només hi podran instal·lar les oficines, perquè no tenen espai per a res més.

Necessitaran un magatzem a part, i el local no pot acollir grups per fer degustacions a causa de la seva reduïda dimensió. No entenem la decisió del govern. Aquest trasllat s'anuncia com a provisional. Ens gastarem prop de 140.000 euros en arreglar «el bolet» de la rotonda del Sol perquè la Denominació d'Origen hi estigui uns 4 anys, i després es traslladi -potser- a la Casa Empordà. Té sentit gastarse aquests diners per oferir una seu provisional que no reuneix les condicions?

Creiem que hi ha altres prioritats on invertir a Figueres. A la Casa Empordà, permetria ubicar-hi la DO amb unes condicions immillorables. I li donàvem sentit, ja que actualment només està servint per ferhi exposicions en l'espai buit. A més promocionàvem els vins al costat de l'Oficina de Turisme, que es va traslladar de la plaça del Sol a l'antic escorxador, i a prop de la Casa Natal de Salvador Dalí. Ideal per als visitants de la ciutat i ampliar l'oferta turística. Aquest Ajuntament ens té acostumat a gastar els diners alegrement. No s'hi veu cap criteri ni sentit comú.

L'única cosa que importa és inaugurar «coses» a les portes de les eleccions. Si la finalitat de la DO Empordà és la d'atreure visitants i ser un aparador a escala comarcal, la ubicació en la Casa Empordà és clarament la més idònia. El trasllat provisional a la rotonda de la plaça del Sol, un local més petit i poc accessible, sembla totalment desaconsellable.

De fet, la DO no s'hi volia traslladar, va ser l'exalcaldessa qui els va convèncer. Així no se soluciona un problema. Se'n crea un altre. I quan vàrem preguntar al ple sobre el motiu del canvi d'opinió no se'ns va donar una resposta satisfactòria. Tan sols que quedaria molt bonic tot plegat a la rotonda de la plaça del Sol, molt a la vista de tots els vehicles que circulen per allà. És moment per recordar que el lema del Partit Popular de campanya el 2015 era «Solucions i sentit comú»; prengui nota Senyor Alcalde!