Segueix-nos a les xarxes socials:

Plataforma destructiva

El descrèdit de la política convencional –que, tanmateix, és l´única que pot fer coses per la via democràtica– els aplana el camí, enllamineix als desencantats i alimenta als rabiüts. Llavors, arriben tot de messies amb les mans a la butxaca i amb un discurs simplista fan veure i fins i tot convencen que això s´arregla en quatre dies.

Ja comencen a estirar el coll a l´Empordà els aventurers de Ciutadans, els acòlits de Rosa Díez, les males persones de Plataforma per Catalunya. I sempre n´hi ha de disposats a reunir-s´hi. Escolten les proclames i com que ningú no els pot retreure res –perquè no han fet res–, els més ximples del barri i els orfes de discurs els atorguen la raó. És així de fàcil: dius mitja dotzena d´obvietats, hi barreges alguna mentidota, assegures que tens la solució i va i t´aplaudeixen.

El problema és quan la mentidota esdevé la base del credo. La desgràcia i la mala fe treuen el béc quan pretenen reduir la mare de tots els mals a una única qüestió. I quan comencen a jugar amb la llengua o amb la immigració, l´acudit es transforma en una perillosa broma. És així de malvat: es crea conflicte allà on no n´hi ha per en acabat denunciar-ho, fer la pilota grossa i capgirar les harmonies que tant costen de mantenir.

Si C´s és un experiment, un híbrid amb data de caducitat, i UPD és l´enèsima forma de l´"Una, grande y libre", PxC és un bolet tòxic que hauria de fer por. Aviat es presentaran disposats a escampar merda. El camp està adobat, però amb la pretensió de netejar-lo de "males herbes" ves que no el transformin amb un femer, un sembrat d´idees diabòliques. Llibertat d´expressió? Tota. Però a veure si ens entenem: és mentida que totes les idees siguin respectables. Són les persones, totes, que ho són. I hi ha idearis que constitueixen una autèntica bomba de rellotgeria. De la plana de Vic ens poden arribar moltes altres lliçons pla més constructives. De plataformes ja anem sobrats.

Prem per veure més contingut per a tu