'El Debat de La 1' (TVE. Dimecres, 00,30h) entrevista aquesta setmana el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), Daniel de Alfonso, i el portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena.

'El Debat de La 1' aborda el dimecres els presumptes casos de corrupció política que han sortit a la llum i la resposta de les institucions, així com l'acció de la justícia amb el Director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso.

Cristina Puig analitza amb De Alfonso les causes d'aquest degoteig de casos, els errors de l'actual model de fiscalització i quines mesures s'han d'adoptar per combatre les irregularitats. Gairebé el 93% dels catalans veuen la corrupció com un problema molt greu, segons una enquesta de l'OAC. El director de l'Oficina Antifrau participa demà a la cimera anticorrupció que ha convocat el President de la Generalitat, Artur Mas.

També es tractarà la lluita contra la corrupció amb el portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena. La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha convocat dijous els partits per reactivar les comissions que han d'elaborar la llei de la transparència i la llei electoral, pendents de l'anterior legislatura.

Altres qüestions que tractarem amb Maurici Lucena seran la situació interna que viu el PSC després de les discrepàncies pel trencament de la disciplina de vot. També li preguntarem cap a on dirigeixen el projecte polític i quin és el marc de relacions amb el PSOE, amb qui tenen una opinió diferent sobre la consulta.

Els analistes d'aquesta setmana són Jordi Barbeta, Albert Sáenz, Antoni Segura, Ignacio Martín Blanco, Marta Lasalas i Esperanza García.