Segueix-nos a les xarxes socials:

El Bages, un punt de parada del Camí Ignasià

Es pot recórrer a peu o en bicicleta el trajecte que va fer Ignasi de Loiola el 1522, des del País Basc fins a Manresa

El Bages, un punt de parada del Camí IgnasiàEmporda.info

El Camí Ignasià recrea l’itinerari que Ignasi de Loiola va recórrer l’any 1522, des del seu poble natal, Loiola (Azpeitia, País Basc), fins a la capital del Bages, Manresa, on va fer estada durant onze mesos abans de viatjar a Terra Santa i va viure una profunda transformació espiritual.

La travessa per Catalunya va ser decisiva en el seu camí cap a l’espiritualitat. Aquesta terra és avui escenari de les set etapes del Camí Ignasià, que permeten conèixer a fons i sense presses els paisatges, pobles i ciutats catalanes pels quals passa. Lleida, Cervera, Igualada i Manresa són exemples de ciutats riques en patrimoni i referents espirituals.

L’itinerari, que es pot fer a peu o en bicicleta, ofereix una riquesa natural, paisatgística i cultural que supera les expectatives dels pelegrins. És un recorregut de set etapes i 183,7 quilòmetres.

Les set etapes de Catalunya

La ruta entra a Catalunya per Fraga, creua Alcarràs i arriba a Lleida, seguint el traçat de l’històric Camí Reial d’Aragó. La capital de la Terra Ferma ofereix al visitant el conjunt arquitectònic de la Seu Vella i edificis monumentals com el Palau de la Paeria, la Seu Nova i l’hospital gòtic de Santa Maria. Després de passar pel Palau d’Anglesola i visitar el convent franciscà de Sant Bartomeu, a Bellpuig, la ruta descansa a Verdú, considerat un dels pobles més antics de Catalunya i casa natal del jesuïta Pere Claver.

La cova de Sant Ignasi

De camí cap a Cervera, ciutat emmurallada i de gran tradició universitària, es passa pel serpentejant centre històric de Tàrrega. Després s’arriba a Igualada, fundada l’any 1100. Montserrat, la muntanya mítica de Catalunya i un dels centres espirituals més importants d’Europa, no és gaire lluny. Enclavat en un parc natural, el monestir conté un patrimoni sacre i artístic excepcional. I finalment s’arriba a Manresa, que, a més de nombrosos monuments medievals i barrocs, acull la cova on sant Ignasi va viure la intensa experiència espiritual que originaria el llibre metodològic Exercicis espirituals, avui referent universal en el món jesuític.

Prem per veure més contingut per a tu