Pernils Maroben són els especialistes referents en l’elaboració, l’envelliment i la distribució de pernils arreu de l’estat, Andorra, Franca, Bèlgica i Alemanya. L’empresa figuerenca amb orígens a Vilamalla, de la mà de Manuel Díaz, treballa cada dia per aconseguir l’excel·lent qualitat del producte, una qüestió que valora molt la seva clientela.

Fa més de trenta anys que a Maroben segueixen els processos que marca la tradició, seleccionant els millors productes i combinant-los amb el clima idoni per afavorir el millor procés de curació. «Volem que els clients puguin degustar el millor producte de la nostra terra: el pernil, la joia de la nostra gastronomia», asseguren els propietaris.

A més de pernils ibèrics i del país, entre la seva cartera de productes també destaquen els formatges i embotits ibèrics (llom al pebre vermell, pebre negre, xoriço o llonganissa). Tots els productes provenen dels millors porcs ibèrics, alimentats amb gra natural. El procés de curació és totalment natural i artesanal, i es du a terme a Guijuelo, on el clima ajuda a aconseguir el sabor i l’aroma únics.

Maroben ven productes per a majoristes i professionals del sector, a través de la seva seu central de Figueres. També disposa d’una sèrie de punts de venda per a les vendes al detall. Les xarcuteries Manuel Díaz es poden trobar als mercats municipals de Salt i Roses, al mercat de l’escorxador de Figueres i al mercat del Lleó de Girona.