El nou film de J. A. Bayona, 'Un monstre em ve a veure', parteix com a favorita als Premis Goya amb 12 nominacions, entre les quals hi ha la de millor pel·lícula i la millor direcció. La segueixen de prop 'El hombre de las mil caras' d'Alberto Rodríguez i 'Tarde para la ira' de Raúl Arévalo amb 11 nominacions cadascuna i '1898. Los últimos de Filipinas' amb 9. 'El hombre de las mil caras', 'Julieta', 'Que Dios nos perdone', 'Tarde para la ira' i 'Un monstre em ve a veure' competiran pel Goya a la Millor Pel·lícula, mentre que aspiren al guardó a la Millor Direcció Alberto Rodríguez, Pedro Almodóvar, Rodrigo Sorogoyen, i J.A. Bayona. Salvador Calvo, Marc Crehuet, Nely Reguera i Raúl Arévalo opten al Goya a la Millor Direcció Novell. L'acte d'entrega dels guardons tindrà lloc el 4 de febrer a Madrid.

El rànquing en nombre de nominacions el segueix amb 7 nominacions 'Julieta' de Pedro Almodóvar; 'Que Dios nos perdone' de Rodrigo Sorogoyen amb 6; 'La reina de España' de Fernando Trueba amb 5 nominacions; 'KIKI, el amor se hace' amb 4; 'El olivo' amb 4; 'Cien años de perdón' amb 2; i 'Cerca de tu casa' amb 2.

El Goya a la Millor Actriu pot anar a parar a mans d'Emma Suárez ('Julieta'), Carmen Machi ('La puerta abierta'), Penélope Cruz ('La reina de España') i Bárbara Lennie ('María y los demàs'), mentre que en l'apartat masculí hi competiran Eduard Fernández ('El hombre de las mil caras'), Roberto Álamo ('Que Dios nos perdone'), Antonio de la Torre ('Tarde para la ira') i Luis Callejo ('Tarde para la ira'). Silvia Pérez Cruz per 'Cerca de tu casa' opta al Goya a l'Actriu Revelació.