L'adaptació cinematogràfica del popular videojoc 'Warcraft' arriba aquesta setmana a la gran pantalla en una espectacular posada en escena. El film s'estrena amb altres cintes destacades com 'Idol' sobre un noi de Gaza que somia en cantar al teatre de l'òpera del Caire i 'Fatima', que narra la història de superació d'una dona que treballa com a senyora de la neteja a torns poc convencionals per tirar endavant les seves dues filles. Així mateix, la vida del músic gironí Xaiver Cugat arribarà aquest divendres a la gran pantalla a través del documental 'Sexo, maracas y chihuahuas', dirigit per Diego Mas Trelles i produït per Albert Solé.

L'adaptació de 'Warcraft' arriba aquesta setmana a la gran pantalla. El pacífic regne de Azeroth està a punt d'entrar en guerra per la invasió d'uns orcs guerrers que han deixat les seves terres destruïdes per colonitzar-ne de noves. A l'obrir el portal que connecta tots dos mons, un exèrcit s'enfronta a la destrucció i l'altre a l'extinció. Dos herois, un de cada bàndol, iniciaran un enfrontament que canviarà el seu destí i el del seu poble. El film el dirigeix Duncan Jones, el cineasta que triomfar al 42è Festival Internacional de Cinema de Sitges amb 'Moon'.

'Steve McQueen: The man & Le Mans' és un documental dirigit per John McKenna i Gabriel Clarke sobre la llegenda del cinema que va arriscar-ho tot perseguint el seu somni. L'any 1970 Steve McQueen era el rei de Hollywood. Després dels exitosos 'El cas de Thomas Crown' i 'Bullitt' res semblava que el pogués fer caure. Amant de l'automobilisme, es proposa fer una pel·lícula, la passió de la seva vida.

Mohammad és un noi de Gaza que somia en cantar al teatre de l'òpera del Caire. Després d'escapar-se de Palestina, aconsegueix arribar fins a la ciutat per participar en les audicions per al popular concurs televisiu de talents 'Arab Idol'. A mesura que avança fins a les rondes finals de la competició, haurà d'enfrontar-se als seus propis temors i haurà d'assumir el control del seu destí per portar esperança a tota una regió.

Amb una vida econòmica més resolta després de la mort del seu difunt marit, Marnie Minervini (Susan Sarandon) es trasllada de Nueva Jersey a Los Àngeles per estar prop de la seva filla Lori (Rose Byrne), una guionista d'èxit soltera i asfixiada per l'amor matern, que l'obliga a establir límits. Mamie, però, troba maneres per insistir en el seu etern optimisme i la vehement generositat amb l'objectiu de canviar la vida de la resta.

Dirigida per Helena Taberna, 'Acantilado' narra la història de Cordelia, una jove reclutada per una secta a les illes Canàries. Mesos més tard, el seu germà Gabriel rep una trucada on se li explica que s'ha produït un suïcidi en massa que implica persones de la secta. Gabriel decideix llavors traslladar-se fins a l'illa per investigar sobre la seva germana.

Eduardo Noriega encarna a 'Nuestros amantes' el paper de Carlos, un escriptor de guions de cinema d'uns 40 anys frustrat professionalment. Irene (Michelle Jenner) té uns 30 anys i no té clar què fer amb la seva vida. Quan es coneixen en una cafeteria, la Irene li proposa un joc, convertir les seves vides en una aventura. Junts lluitaran per aconseguir el que fins ara semblava impossible: ser feliços. Només hi ha una condició, i és la de no enamorar-se. En el repartiment del film, dirigit per Miguel Ángel Lamata, hi ha Amaia Salamanca i Gabino Diego.

Dirigida per Philippe Faucon, la pel·lícula narra la història de superació de Fatima, una dona que treballa com a senyora de la neteja a torns poc convencionals per tirar endavant les seves dues filles: Nesrine, una universitària de 18 anys que ha començat la carrera de Mediciona, i Souad, una adolescent rebel de 15 anys. No domina el francès i ho viu com una frustració constant en la relació quotidiana amb les seves filles. Un accident laboral obligarà la Fatima a estar a casa i ella ho aprofitarà per escriure en àrab tot allò que voldria explicar a les seves filles en francès però que no ha pogut dir.

Una aventura d'animació entre l'humà i l'animal realitzada a través de l'ús de la 'motion capture' és el principal reclam d''El reino de los monos'. La història està protagonitzada per Edouard, un simi més petit i menys pelut que la resta i amb extremitats sense ús. Aquestes limitacions, unides al seu enginy, poden suposar el primer pas de l'evolució de l'espècie.

Xavier Cugat

El músic gironí Xaiver Cugat arribarà aquest divendres a la gran pantalla a través del documental ´Sexo, maracas y chihuahuas´, un film dirigit per Diego Mas Trelles i produït per Albert Solé per reivindicar la figura de Xavier Cugat (Girona, 1900). El músic és l´únic de l'Estat amb quatre estrelles al passeig de la Fama del Hollywood Boulevard i, malgrat ser un dels grans, encara és molt desconegut. Xavier Cugat i Mingall va ser dels principals difusors de la música llatina als Estats Units i va participar en més de cinquanta pel·lícules, desenes de discos i nombroses actuacions a la televisió i la ràdio.

'Política, manual d'instruccions' és un documental que relata des de la cuina un dels processos polítics més inesperats i vertiginosos de la història espanyola recent, un seguiment detallat de la construcció del partit Podem. Un manual pràctic sobre com elaborar i comunicar un projecte polític en només un any. El film està dirigit per Fernando León de Aranoa, pare de projectes com 'Un dia perfecto', 'Barrio' o 'Los lunes al sol'.

'Francofonia' explica la història del director del museu del Louvre Jacques Jaujard i de l'oficial de l'ocupació nazi Franziskus Wolff-Metternich. Primer enemics i després col·laboradors, l'aliança que van forjar va ser fonamental per salvar els tresors del museu. El film explora la relació entre l'art i el poder, el museu parisenc com a exemple viu de la civilització i allò que l'art ens diu de nosaltres mateixos en un context com el de la guerra. El rus Alexander Sokurov dirigeix una cinta interpretada per Louis-Do de Lencquesaing i Benjamin Utzerath.

El director portuguès Miguel Gomes se serveix del relat clàssic 'Les mil i una nits' per explicar la crisi del seu país. De la boca de Sherezade s'explicarà la història d'un gall que parla i que es presenta a unes eleccions municipals, d'un mag amb la fórmula màgica per acabar amb l'austeritat, o d'uns criadors de canaris incansables. 'Les mil i una nits. Volum 1, l'inquiet' és la primera entrega d'una trilogia que el realitzador portuguès ja ha completat. Crista Alfaiate, Maria Rueff o el mateix Gomes en són alguns dels intèrprets.