La fotografia molts cops respon a moments personals... estats d'ànim que ens condueixen a mirar allò que ens envolta d'una certa manera o a buscar-hi un alleujament personal condicionat per aquesta mirada. Aquest àlbum dona resposta a un moment d'aquests en la meva vida.

Són moments de soledat, soledat buscada, contemplativa, interior, quan busques respostes, persegueixes somnis, fixant la mirada en l'horitzó com si esperessis trobar-hi la resposta... o un final, que doni pas a un altre principi. És en aquell moment quan es deté el temps, la mirada desenfoca la realitat, el silenci exterior deixa pas al brogit interior i... apareix el diàleg amb un mateix, donant-nos resposta algunes vegades i altres simplement somiant.

Jaume Jové

Soc nascut a Barcelona el 1963; com molts de la meva generació, fotografio des de la meva adolescència; una càmera Werlissa prestada pels pares va ser la primera eina que em va mostrar com guardar la llum, cosa que, com a molts, em va atrapar.

De formació autodidacta, el camí el vaig anar descobrint per mi mateix gràcies als grans mestres que van marcar línies a seguir, seguint la meva forma de mirar, portant-me amb una certa intenció cap a on vull arribar.

La meva fotografia no entén de modes, localitzacions ni concursos, no és espectacular ni ho pretén... són imatges senzilles, algunes amaguen algun concepte, altres juguen amb el simbolisme o l'abstracció.

El dogma "menys és més" està sempre present com un valor irrenunciable, però sempre reconeixent d´on partim, amb la pretensió de fer-nos arribar cap a algun lloc diferent, perseguint l'estètica poètica, un llenguatge visual propi, que ha de ser interpretat per l'espectador sota els seus propis codis que no han de coincidir amb els meus necessàriament.

En els últims anys he realitzat sis exposicions individuals:

“Mira em sents”. Can Basté (Barcelona)

“De l´invisible i l’efímer”. Centre d 'Art Contemporani de Sant Andreu (Barcelona)

“De l'invisible i efímer”. Sala Il·luminar-te Poble Sec (Barcelona)

“Trencant la quarta paret”. Ateneu l’ Armonia (Barcelona)

“Entre dues aigües”. Centri Cívic Sant Andreu (Barcelona)

“Síntesi”. Can Portabella (Barcelona)

Porta foli publicat en la revista “La Fotografia Actual Digital” numero 125

Finalista Concurs "Camins de Ferro" (2006)

-Segon Premi XIII Concurs Fotogràfic Medi Ambient, Santa Coloma de Gramanet i Diputació de Barcelona