El col·lectiu d’artistes Vibra presenta el projecte fotogràfic El Jardí de les Oques, realitzat en col·laboració amb el llibre de poesia de l’Àngel Rodríguez, del mateix títol. La inauguració és aquest dissabte 10 de setembre, a les 12 h, a la Sala Brossa-Frègoli del Museu del Joguet de Catalunya de Figueres.

Aquesta sèrie de fotografies documenten les accions performatives que Vibra va fer al llarg de l’any 2021, inspirant-se en els poemes de l’Àngel Rodríguez i les principals caselles del joc ancestral de l’Oca (el Pou, la Presó, els Daus, l’Hostal, la Mort i el Paradís).

El paisatge de l’Alt Empordà és l’escenari escollit per recrear les caselles del joc. Les imatges, on apareixen les mateixes artistes, evoquen imaginaris onírics i poètics carregats de significat que interpel·len i fan qüestionar l’existència. 

El col·lectiu Vibra està format per cinc artistes que viuen i treballen a l’Alt Empordà: Mònica Campdepadròs, Elena Casadevall, Juliette Murphy, Esther Pi i Petra Vlasman. Es va formar l’any 2013 amb l’objectiu de fer vibrar l’art de diferents artistes d’una manera conjunta, amb la idea de treballar el concepte de vibració en un sentit ampli i poètic. Vibra du a terme projectes artístics multidisciplinaris col·laborant també amb altres creadors.

L'exposició es pot veure fins al 27 de setembre.