A càrrec de la Càtedra Oceans i Salut Humana de la UdG

De 9:30 a 14:00 h.

Sortida en vaixell pel Parc Natural del Cap de Creus. Mostreig científic de microplàstics amb investigadores de la UB del projecte “Paddle Surfing for Science” + Natació, bany o snorkel.

Més informació a www.oceanshealth.udg.edu/ca/agenda

De 17:00 a 20:00 h. al teatre de Roses (C/ de Tarragona, 81)

Obert a tothom, gratuït. Cal inscripció prèvia (a partir del 10 de setembre) a: www.rosescultura.cat

Nota: La inscripció de la tarda (al teatre) no garanteix entrada al vaixell pel matí

Benvinguda a càrrec de l’Alcalde de Roses i la Vicerectora de Recerca i Transferència del Coneixement de la Universitat de Girona (UdG)

De 17.00 a 18:45 h. Els riscs ambientals dels megaparcs eòlics marins: l’exemple del Parc Tramuntana a Cap de Creus/Golf de Roses. A càrrec d’investigadors del CSIC, UdG i UB, i representants de la Generalitat de Catalunya, la Comissió d'Acció Climàtica del Parlament de Catalunya i l’Associació Stop al Macroparc Eòlic Marí de la Costa Brava Nord.

De 19:00 a 20.00 h. Presentació del projecte “Recepta Blava E-Health”. Beneficis de la pràctica d’activitats a mar i a la cosa per a persones que han patit un càncer. A càrrec d’investigadors de l’Institut Català de la Salut, Corporació de Salut del Maresme i la Selva, Institut Català d’Oncologia, UdG, UAB i participants en el projecte.